cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Emaya treballà amb normalitat

Només dos empleats feren vaga i els sindicats ho justifiquen per la situació d'“incertesa” econòmica i política de l'empresa

El personal que treballa a Emaya va decidir a darrera hora no afegir-se a la vaga. El sindicat majoritari que integra el comitè d'empresa, Sitemaya -afí a la direcció de l'ens-, va justificar que la situació que pateix actualment l'empresa no és la més apropiada per donar suport a una convocatòria d'aquesta envergadura, tal com va fer l'EMT. Segons dades recollides dins la mateixa companyia, fins a les 13.00 hores d'ahir, la vaga va ser secundada únicament per dos treballadors d'Emaya.

Aquesta circumstància no va afectar en cap cas la prestació dels serveis d'Emaya, que es van fer amb absoluta normalitat, com qualsevol altre dia. El serveis de neteja varen funcionar amb total normalitat i Palma no es va veure en cap cas afectada per la falta de recollida de fems. Els camions van passar a la matinada i ahir horabaixa sense cap tipus d'incidència.

Els sindicats varen pactar no fer cap grup de piquets ni produir cap mena d'aldarulls relacionats amb el personal d'aquesta societat. A banda de Sitemaya, la resta de sindicats, tant UGT com CCOO, es varen limitar a "respectar" la decisió del comitè. "L'empresa viu una situació estranya, no hi ha res clar allà dins i ningú no sap com se solucionarà tot el que està passant allà dins", va manifestar el secretari de la Federació de CCOO, Baltasar Piñeiro. El cas és que Emaya, amb una plantilla de gairebé 1.400 treballadors, és una de les cinc empreses municipals que té més empleats.

Els sindicats no han tingut mai inconvenients de mobilitzar-se pel tema dels salaris dels empleats o pel tipus de contractacions que fins ara s'han estat fent dins l'empresa. Actualment, però, la companyia no passa pel millor moment. Des de fa quatre mesos es viu amb incertesa la falta de presidència de l'ens -que encara no s'ha resolt- i la inestabilitat econòmica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris