cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Protesta fada amb intent de boicot

Els serveis mínims del tren i del metro fan que els viatgers gairebé no notin la protesta laboral. Una falca de fusta sobre la via a la sortida de Son Rul·lan no causa problemes ni hi interromp la circulació

Els serveis mínims que s'imposaren als treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) van fer que els viatgers del tren i del metro gairebé no notassin la vaga d'ahir. Dels 230 empleats de l'empresa pública, tan sols 31 no anaren a fer feina, segons el Govern. Amb tot, cal tenir en compte que bona part del personal no podia fer vaga a causa dels serveis mínims.

Tot plegat va fer que a l'estació Intermodal hi hagués poques acumulacions de passatgers. A primera hora del matí semblava un dia com qualsevol altre. Només es notava l'acumulació d'usuaris quan mancava un dels trens, però tampoc no s'arribà a cap massificació.

L'aparença era de normalitat, encara que, segons Ricardo Mas, de CCOO, es notava la manca de personal de terra i les estacions "semblaven gairebé desertes". El director general de Mobilitat, Toni Verger, admetia ahir que tots els maquinistes havien fet vaga i que bona part del "personal mòbil" també l'havia seguida. En canvi, segons declarà, dels cinquanta treballadors de les oficines just onze decidiren protestar. Mas xifrà ahir el seguiment de l'aturada en un 80% per al personal mòbil, mentre que a les oficines admeté que la majoria d'empleats no havien exercit el dret de vaga.

Ben repartits

A l'hora punta del matí, entre les 8 i les 10, no faltà ni cap dels serveis de metro habituals. La majoria de viatges cancel·lats foren entre les 11 i les 14, mentre que a l'horabaixa, a partir de les 18.00, ja tan sols se'n suspengueren dos. Amb el tren passà quelcom semblant: des dels pobles cap a Palma, just se suprimiren dos dels trens que arriben a Ciutat abans de les nou del matí. Així, la majoria de cancel·lacions van ser al migdia o a darrera hora del vespre. De Palma a la Part Forana s'acumularen també, sobretot, al migdia i al vespre. De fet, gairebé tot el dia com a mínim passaren dos de cada tres serveis de metro i tren dels que hi ha un dia normal.

Boicot

No hi hagué conflictes ni incidents greus, però la jornada de vaga arrencà amb un intent de boicot sense conseqüències. Algú -que presumptament sabia què es feia- havia col·locat una falca de fusta damunt la via, a la sortida de Son Rul·lan. Era en un lloc on els trens passen a poca velocitat, de manera que probablement no pretenia causar cap accident, i no ho va fer. El director general Toni Verger qualificà el boicot de "lleu" i admeté que no havia causat problemes, però també va dir que era "bastant reprovable" i "un fet lamentable".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris