algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Només tres xofers aturaren

Els sindicats critiquen Cort per haver boicotejat la mobilització a l'EMT amb serveis mínims alts. De les 06.00 a les 09.00 hi hagué retards d'autobusos de més d'una hora

Són les 04.00 hores de la matinada de dimarts. Un piquet d'unes 50 persones irrompé a la porta de sortida dels autobusos de l'EMT per persuadir els conductors que no feien serveis mínims a afegir-se a la vaga.

Els representants sindicals es plantaren a la seu de l'EMT fins a les 07.15 hores del matí i aconseguiren aturar, a l'interior del recinte, deu vehicles que havien de cobrir el seu recorregut habitual. Mentrestant, la Policia Local i Nacional -també afectats per les retallades del decret zapatero- controlaven des de l'altre bàndol que no hi hagués disturbis.

D'aquesta manera, els piquets aconseguiren que entre les 06.00 i les 09.00 hores del matí els autobuos que feien serveis mínims cobrissin els trajectes en més d'una hora de retard. "Tenint en compte que els serveis mínims de l'EMT han estat elevats, estam satisfets de la incidència que ha tingut la vaga", manifestà el secretari de la Federació de CCOO, Baltasar Piñeiro, que era present en aquesta concentració nocturna.

Com sempre, les valoracions oficials i sindicals són dispars. Pels sindicats, l'Administració ha volgut "desinflar" la convocatòria i per això només el 33% del servei de l'EMT era lliure del servei mínim. Partint d'aquesta dada, el 60% s'afegí a la convocatòria, segons els sindicats. Per contra, el Consistori assenyalà que només havien secundat la vaga tres xofers en el torn del matí. La plantilla total de conductors que té l'EMT és de 538. Amb tot, l'Administració va reconèixer que es varen produir retards en la sortida dels busos entre les 6.00 i les 8.00. La línia més afectada va ser la 7 (Son Gotleu-Son Xigala), que no va sortir fins a les 6.50, malgrat que ho hauria d'haver fet passats pocs minuts de les 6.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris