cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Excés de zel al control i llargues coes a l'aeroport

Tot i que AENA va decretar uns serveis mínims generosos i va comunicar que la vaga es vivia “amb normalitat total”, l'actuació de la Policia hi causà coes, retards i pèrdua de vols

L'aeroport de Son Sant Joan amb prou feines notà la protesta d'ahir, segons AENA, que comunicà que havia funcionat "amb total normalitat". Ara, si bé és ver que els serveis mínims permeteren que els passatgers no notassin la manca de treballadors, tampoc no hi hagué normalitat, precisament. Els policies feren una vaga de zel i controlaren estrictament i un per un el passaport de cada passatger dels països que queden fora del tractat de Schengen. A més, en lloc dels dos agents -un per cada banda- que hi pot haver en cada cabina de vigilància, just n'hi havia un.

Segons fonts del personal de Son Sant Joan, això provocà que devers les onze, quan surten molts dels vols cap a Irlanda i el Regne Unit, s'apinyassin ràpidament prop de 3.000 passatgers a la coa del control policíac. A l'acumulació de gent s'hi afegiren la calor i el mal funcionament de l'aire condicionat, cosa que determinà que l'espera fos més feixuga i que afavorí les queixes dels viatgers.

Alguns avions endarreriren l'enlairament per esperar els passatgers que eren al control, però també n'hi havia molts que no ho podien fer per no propiciar una bolla de neu de retards acumulats. Així, algunes persones perderen el vol i no hi mancaren les escenes de gent que plorava o que estava enfurismada pel trasbals que els provocava tot plegat.

Els policies no poden deixar de treballar, però amb l'excés de zel trencaren la normalitat que AENA havia previst i anunciat i que s'hauria materialitzat si no fos per aquesta protesta.

De fet, segons fonts de l'aeroport mateix, els serveis mínims eren molt generosos i haurien impedit que la vaga tingués conseqüències. Els que s'havien decretat en algunes àrees superaven els torns de treball d'un dia normal. A operacions, per exemple, si el conveni dicta que hi ha d'haver un mínim de set treballadors, ahir s'ordenà que hi fes feina un mínim de vuit empleats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris