algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Bartomeu Llinàs recomana als pares d'escolars que s'informin si el centre fa vaga

El conseller d'Educació i Cultura ha afirmat que l'objectiu és evitar les aglomeracions d'alumnes a la jornada de mobilització de funcionaris de demà

El conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, ha recomanat als pares d'escolars que demà únicament deixin els seus fills en els centres educatius que se sumin a la vaga de funcionaris convocada per UGT, CCOO i CSIF en el cas que no els puguin «deixar en un altre lloc», amb l'objectiu d'evitar les «aglomeracions» d'alumnes. En declaracions als periodistes, el responsable educatiu ha remarcat que el primer que deuen fer els pares és tenir la informació necessària per saber si el centre escolar al qual assisteixen els seus fills se suma a la vaga. En el cas que sigui així, ha recordat que el seu departament ha establert uns serveis mínims perquè l'escola o institut romangui obert i els menors puguin romandre aquí.

Tot i això, ha destacat que, si els pares no tenen «dificultats», és «millor que es quedin amb els seus fills» i evitar que l'aglomeració d'alumnes «no sigui tan gran». Divendres passat la portaveu del Govern, Joana Barceló, ja va garantir que els pares podran portar als seus fills als col·legis durant la vaga general al sector públic del pròxim 8 de juny, tot i que els serveis mínims aprovats només asseguren la presència de l'equip directiu en els centres d'Educació Infantil i primària, per la qual cosa els professors no tindran l'obligació d'acudir.

Després de la reunió del Consell de Govern, Barceló digué que espera que el dret dels treballadors a secundar aquesta vaga contra la retallada del salari dels treballadors públics en un 5% de mitjana transcorri amb la «màxima normalitat» i, d'altra banda, ha destacat que els serveis mínims aprovats són els mateixos que es van establir en l'última vaga sectorial que es va portar a terme a les Balears. «Els serveis mínims garanteixen el dret de vaga, però també asseguren els drets essencials dels ciutadans», va recalcar Barceló, qui va detallar que a més dels serveis educatius, també queden garantida l'atenció sanitària i els serveis socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris