algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Més al·lotes premiades a les Proves Cangur 2010

Ahir s'entregaren els quarantens premis d'aquest certamen matemàtic, que es realitzà el 18 de març a les Balears. Enguany hi participaren 4.200 alumnes, des de tercer d'ESOfins a segon de Batxillerat

Tot i que encara no s'ha arribat a la paritat, sembla que de mica en mica les al·lotes comencen a tenir més presència en l'àmbit matemàtic. Segons el coordinador de les Proves Cangur a les Balears, Daniel Ruiz, "enguany allò que jo en destacaria és que hi ha guanyadors de totes les Illes i que el nombre d'al·lotes guardonades és sensiblement major en relació a altres anys". Dels 40 premiats en els quatre nivells, que corresponen a 3r i 4t d'ESOi 1r i 2n de Batxillerat, 12 ho han estat. En el nivell 1, el vencedor ha estat Enric Martorell (col·legi Pere Poveda de Palma); en el 2, Albert Marquès (IES M. Àngels Cardona de Ciutadella); en el nivell 3, Rafael Eusebio López (Sant Josep Obrer de Palma) i, finalment, del nivell 4, Javier Tejero (IES Mossèn Alcover de Manacor).

Les Proves Cangur 2010 duites a terme a Mallorca, Menorca i Eivissa el 18 de març van reunir 4.200 joves interessats a passar una bona estona entre números. El certamen deu el nom a l'origen australià i es realitzen arreu del món de manera simultània per potenciar les matemàtiques.

Durant una hora i quinze minuts, van haver de posar en pràctica el raonament i la lògica per respondre les trenta preguntes test que havien de resoldre sense ajuda de calculadores.

Ruiz digué: "No es tracta d'avaluar els coneixements de matemàtiques, sinó que els alumnes s'ho passin bé". A més, com va explicar el coordinador, "és impossible avaluar si ara hi ha més nivell que fa un any, ja que els enunciats canvien en cada edició".

A l'entrega de premis van assitir la rectora de la UIB, Montserrat Casas, i el president de la Societat Balear de Matemàtiques, Josep Lluís Pol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 10 anys
La gran assignatura pendent no son les matemàtiques. es l'educació de l'alumnat. Propòs que es faci algun tipus de concurs per valorar la capacitat relacional i d'educació. Es podria dir "Bones Maneres" o alguna cosa semblant. El perill que tenim és que ningú voldrà empényer la nostra cadira amb rodes, i això ja no fa gràcia, simplement fa por.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris