cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Menorca, Eivissa i Formentera són declarades lliures de la malaltia d'Aujeszky del bestiar porcí

Segons la Conselleria d'Agricultura i Pesca s'està treballant perquè Mallorca aconsegueixi el mateix reconeixement oficial

La Conselleria d'Agricultura i Pesca ha declarat oficialment lliures de la malaltia d'Aujeszky, que afecta al bestiar porcí, a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, el que afavorirà, segons el Govern, la comercialització dels animals i dels seus productes. El programa de vigilància, control i eradicació d'aquesta malaltia ha aconseguit eliminar-la per complet, per la qual cosa el Govern ha declarat a les tres illes "indemnes" de la malaltia, segons ha anunciat avui la Conselleria en un comunicat.

Com a primera mesura, Agricultura va dictar el passat 10 de març una resolució, que es va publicar el 3 d'abril al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en la qual es prohibeix la vacunació dels animals per aquesta malaltia a Menorca i les Pitiüses. Pel que es refereix a Mallorca, el Govern ha assegurat que s'està treballant per aconseguir que l'illa sigui declarada també oficialment indemne.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris