algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Primera Hipoteca: ser jove i propietari

Més de 1.600 illencs s'han beneficiat d'aquest producte financer amb un tipus d'interès del 2,75% el primer any i l'Euríbor + 0,95 % els següents

L'objectiu és doble: per una banda, ajudar els joves per tal que es puguin emancipar i, per l'altra, disminuir l'estoc de pisos en venda i dinamitzar el mercat immobiliari.

Aquestes són les premisses que dugueren la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques a crear la Primera Hipoteca, un producte financer adreçat als joves.

Aquesta iniciativa permet, com un dels principals avantatges, finançar el 100% del preu de venda de l'habitatge fins a un màxim de 220.000 euros. Des de la seva posada en marxa, el gener de 2008, 1.634 joves s'han beneficiat del programa Primera Hipoteca.

Tot i que fins ara només podien accedir-hi els joves menors de 35 anys, enguany s'ha incrementat l'edat dels sol·licitants fins als 40 anys per tal d'ampliar el nombre de beneficiaris.

A més de Caja Madrid, els interessats poden accedir a la Primera Hipoteca a través de les entitats Banca March, Banco Popular Español, BBVA, Caixa Rural de Balears, CAM, Colonya Caixa d'Estalvis de Pollença, Banco Santander, Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona i Sa Nostra Caixa de Balears.

Finançament íntegre

Així mateix, enguany s'ha incorporat una modalitat complementària del programa Primera Hipoteca per tal de finançar el 100% dels habitatges de protecció pública.

Es tracta d'una hipoteca complementària per fer front a la diferència entre el preu de venda de l'HPO i el 80% màxim que es pot finançar amb els préstecs qualificats; per tant, una ajuda per al 20% restant.

Tot i així, el preu màxim del nominal a sufragar queda situat en 220.0000 euros. Aquesta quantitat està subjecta a un tipus d'interès fix del 2,75% durant el prinmer any. A partir del segon, en canvi, l'interès a abonar és el de l'Euríbor vigent més un 0,95%.

En tot cas, cal tenir en compte que s'ha suprimit la compensació per desistiment i la comissió d'obertura, que resulten gratuïtes si es tramita la Primera Hipoteca del Govern balear.

Ajuda de 1.000 € anuals

Per segon any consecutiu, la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques, mitjançant el Decret VuitOnze, també incrementa els avantatges de la Primera Hipoteca amb l'atorgament d'una subvenció del 15% de la quota anual del préstec, fins a 1.000 euros cada any, durant els quatre primers exercicis. Per rebre aquesta subvenció, els ingressos del sol·licitant no poden superar 4,5 vegades l'IPREM.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marat, fa mes de 10 anys
Vengaaaaaaaaaa ajudes!

Això és com tirar aigua dins un clot d'arena.

A més l¡Euribor +0'95 és una estafa.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris