lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

La Verge Dolorosa surt de processó

El punt de partida fou l'església de Sant Nicolau, d'on sortí la imatge passades les deu de la nit per recórrer Palma

50708

Moment en què sortia la Dolorosa, cedida per la familia Ferrer.

J.Morey

L'església de Sant Nicolau va ser ahir el punt de partida de l'única processó del Dimarts Sant a Palma. Passaven pocs minuts de les deu de la nit quan la Mare de Déu de la Dolorosa inicià el pas pels carrers més cèntrics de Ciutat, que l'any passat no va poder recórrer per culpa de la pluja. Enfilà el passeig del Born, l'avinguda Jaume III, el carrer Bonaire, l'avinguda Roma i la costa de la Sang i, finalment, féu camí fins a la plaça de l'Hospital i arribà a la seva destinació: l'església de l'Anunciació.

La Reial Confraria de la Verge Dolorosa (fundada el 1910) va ser l'encarregada de portar la imatge de la Mare de Déu vestida amb l'habitual capa blava, túnica vermella i mantell blanc. Tanmateix, enguany i en motiu del centenari de la confraria va lluir un cor amb set dagues, obsequi d'una altra confraria pel seu aniversari. Així mateix, la Banda Municipal de Palma va unir-se enguany a la celebració. Amb tot, en tractar-se de l'única processó del Dimarts Sant, gairebé totes les confraries de Palma, prop d'una trentena, van acompanyar la Verge
La imatge, obra de l'escultor mallorquí Guillem Galmés, surt de casa de la família Ferrer només per Pasqua.

Dimecres Sant

Per avui, Dimecres Sant, hi ha previstes sis processons. Les primeres que començaran seran la de la Nostre Pare Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de la Concepció i la de Sant Crist de la Santa Creu a les 20.30. Ja a les 21 hores, hi haurà la del Sant Crist de l'Agonia, la de camí de Getsemaní -confraria Santa Mònica-, la del camí de Getsemaní -confraria Nostra Senyora de la Soledat- i, finalment, a les 21.15 h la de La Salle.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris