nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Negre i dens

Un dia complicat per a Maria Antònia Munar i llarg per als periodistes. L'expectació ahir era enorme i l'aldarull en alguns moments també ho fou

Dia negre per a Maria Antònia Munar. L'expresidenta del Parlament, de manera premonitòria, es presentà elegant i amb un vestit sobri d'aquest color als jutjats. A l'entrada de l'avinguda d'Alemanya l'esperava un grup de mitjans des de primera hora. Munar hi arribà amb temps, a les 09.45 h. La primera malifeta fou que el seu marit aparcà el BMW 4x4 platejat just davant la porta d'entrada. I clar, just baixar del vehicle, càmeres i fotògrafs s'hi llançaren per tal d'aconseguir la primera imatge de l'expresidenta. Sort del personal de seguretat -gràcies, Primo-, que anà a cercar-la i l'escortà a l'interior, malgrat l'emboscada periodística.

Cal remarcar que aquest cop Munar no tenia un efectiu de la Policia Nacional esperant-la per protegir-ne l'entrada. N'hi havia a l'edifici, però no tants com en l'ocasió anterior, quan encara era aforada. Al carrer fins i tot se sentí alguna veu anònima que va fer referència amb sorna al ja famós "i d'aquí a Hollywood". Comentaris maliciosos també apunten que algú pogué ficar un peu dins l'ascensor on ella anava per tal que la porta no acabàs de tancar i quedàs encara més exposada. El clima, ahir carregat d'expectació, en moments determinats es va fer molt dens. Hi havia més periodistes i mitjans que mai, s'aproximaven a la cinquantena i molts no eren habituals.

Així mateix, han arribat queixes dels magistrats pel comportament dels periodistes tant a l'entrada de Munar com per com van deixar "el campament" després d'un dia intens. Val a dir que la intensitat ahir era doble, perquè també declaraven Buils i Farrús per l'operació Voltor. És a dir, una altra vegada, anades i vingudes de càmeres i fotògrafs per les escales dels jutjats. El públic s'afegí a l'expectativa; fins i tot l'àvia d'una companya acudí a veure Munar amb tan mala sort que no ho aconseguí.

Una vegada arribada a la tercera planta del jutjat, Munar hagué d'esperar més de mitja hora per entrar a declarar, ja que hi havia problemes informàtics. Els comentaris anaven in crescendo i fins i tot es feia broma sobre què faria el jutge Castro si passàs el mateix amb Matas. Va ser un dia llarg i dur. Munar entrà a declarar a les 10.30. Dues hores i quart després, es féu un breu recés de cinc minuts i Fiscalia inicià el seu interrogatori. La declaració acabà cap a les 14 hores, però el fiscal demanà mesures cautelars i tothom estava expectant. Finalment, el magistrat ajornà la decisió fins a les nou del capvespre, però les quantitats econòmiques de les fiances penal i civil que sol·licitava Carrau aixecaren polseguera. Poc abans de les tres, Munar, amb aire seriós, abandonà l'edifici.

Diverses fonts assenyalaren que l'expresidenta s'emocionà al final de la sessió, però que tot i així es va mantenir ferma. A baix, al carrer, l'esperava el xofer, que de nou era el seu marit. El capvespre passà ràpid i els mitjans tornaren al jutjat, però a la porta de darrere. Munar aparegué acompanyada del seu misser, qui finalment aclarí la fiança penal a pagar. Al carrer hi era, amb el BMW, el seu marit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris