cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Dos sense sostre, en vaga de fam des de fa 10 dies

No es mouen del carrer Oms i volen que se'ls restitueixi el dret bàsic que l'Administració els ha negat: una feina

José Acosa Gallo, de 46 anys, és un treballador aturat des de fa uns vint mesos. Antonio Gallurp Martínez, de 43 i amb una minusvalidesa en el braç esquerre del 43%, fa deu anys que dorm al carrer i fins fa poc temps es dedicava a aparcar cotxes. El passat 9 de febrer van començar una vaga de fam. S'instal·laren en el carrer dels Oms i d'allà no es mouen. Fa 10 dies que no mengen res sòlid, passant desapercebuts i sense rebre cap tipus d'assistència social ni mèdica. José s'ha cosit els dos laterals de la boca com si no estigués avesat a passar gana. Han duit la seva indigència fins a les màximes conseqüències i exigeixen que els restitueixin el dret bàsic de tenir una feina.

Antonio va ser un aparcacotxes il·legal fins que el regidor Eberhard Grosske va engegar el programa de 'professionalitzats'. Després de presentar tota la paperassa que l'Administració li demanava per poder apuntar-s'hi, va quedar fora del projecte municipal tot i tenir el suport de més de 800 signatures de veïns de la zona de la Misericòrdia. Ell mateix mostra totes les firmes perfectament identificades. "Vaig demanar ajuda a l'Ajuntament, però no vaig rebre cap mena de resposta", afirma. Per aquest motiu es va unir al seu amic José, qui assegura que quan quedà sense feina i va anar a les instàncies socials a demanar algun tipus de solució la hi negaren.
"Ens trobam en unes circumstàncies un poc dures: sense casa, sense treball, sense doblers i sense mitjans. Reclamam que ens atenguin", diu Antonio.

"Dormim al carrer, passam molt de fred i varem decidir fer una vaga de fam. Preferim morir de gana que continuar amb la situació actual. A veure si algú per justícia ens pot donar un sostre. Som molts els que estam en aquesta mateixa conjuntura i és hora que ens unim", continua José. Reivindiquen solucions per al conjunt de gent sense sostre. Són els protagonistes interns de la seva pròpia lluita: contra la pobresa i la injustícia social.
Mentrestant, Cort diu que el problema no és de la competència municipal. Des de l'IMAS, que depèn del Consell, indiquen que les unitats mòbils d'emergència social de Creu Roja passegen cada nit pels carrers per atendre els indigents, però ells continuen allà i ningú no els ha vist encara.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Primer tenen dret els ciutadans de la UE.

Si consideren que qualque emigrant lis lleva el treball que ho denunciïn.

Totes les legislacions de treball tenen aquest principi, els emigrants podran accedir temporalment a un treball sempre que no el llevin a un altre.

Valoració:2menosmas
Per Lloret, fa mes de 10 anys
Dret a l'existència. És hora d'aplicar la Renda básica de la ciutadania, que l'esquerreta només usa per fer-se la foto a les grans fires i festes de la progressia.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris