nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Un contingent de Balears anirà a l'Afganistan per instruir-hi soldats locals

No s'ha comunicat la data de la seva partida ni el nombre exacte però fonts militars qualifiquen el nombre d'"important"

Un contingent militar de la Comandància General de les Balears anirà a l'Afganistan en el segon semestre d'aquest any per exercir tasques d'instrucció de soldats afganesos, han confirmat avui a Efe fonts militars.

Les mateixes fonts no han explicat la data concreta del trasllat ni el nombre exacte de militars que es traslladaran al país asiàtic des de les Balears, però han detallat que es tractarà d'"un contingent d'entitat important".

Aquesta serà la tercera missió internacional en què participen militars de les Balears en els últims quatre anys. La primera d'elles, en el marc de l'operació Althea, va ser la SPFOR XXVII, a Bòsnia, que es va desenvolupar entre el 10 de gener i el 9 de maig de 2006.

Dos anys després, militars balears van participar en l'operació SK-XX a Kosovo, entre el 16 d'abril al 16 d'agost de 2008.

La Comandància de les Balears entra així en el torn de rotació de la participació espanyola a la Missió d'Assistència a la Seguretat a Afganistan (ISAF) que lidera l'OTAN.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 12 de febrer la tramesa d'un nou contingent de 511 militars, amb la qual cosa Espanya tindrà de forma permanent un total de 1.549 efectius a l'Afganistan, i triplicarà el seu contingent inicial.

Un total de 511 militars i 40 guàrdies civils s'uniran pròximament a les tropes espanyoles, que van arribar al país asiàtic a finals de gener de 2002, amb un primer grup format per 370 soldats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris