muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Noves actuacions per atreure 130.000 turistes a Menorca

Govern, Consell i cinc touroperadors volen posar fre a la pèrdua de visitants estrangers a l'illa dels darrers anys

El Govern balear, el Consell de Menorca, la patronal hotelera de les Illes i touroperadors han acordat un conveni pel qual és dissenyaran accions durant els pròxims tres anys per atreure al voltant de 130.000 turistes europeus a Menorca.

L'acord estableix, a més, una inversió de nou milions d'euros, dels quals l'Estat n'aportarà tres milions, el Consell 1,5 milions i la resta l'executiu autonòmic.

En roda de premsa en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) el president del Consell de Menorca, Marc Pons, ha detallat que aquest conveni dóna resposta a la dinàmica descendent que ha tingut el turisme europeu els últims anys a l'illa, de manera que és preveu que en 2010 l'acord permeti generar l 'arribada de 40.000 turistes.

Coincidint amb el dia institucional de les Balears a la fira, el president del Govern, Francesc Antich, el conseller de Turisme, Miquel Ferrer, el president d'Ashome, Joan Mellis han rubricat un acord amb cinc touroperadors, entre els quals es troben Tiu i Thomas Cook, per millorar l'afluència de turistes a l'illa.

Els objectius d'aquest conveni és que l'administració aporti recursos per la promoció i renovació d'instal·lacions, mentre que els touroperadors és comprometen a aportar més places d'avió que duguin més turistes a Menorca.

"S'ha demostrat capacitat de reacció davant la situació de Menorca", ha afegit el president del Consell menorquí, qui ha destacat el benefici que proporcionarà aquest acord per a la comunitat, que va denominar com un "pla de xoc".

Per la seva banda, el president d'Ashome, Joan Mellis, ha destacat l'acord perquè si no s'hagués impulsat, això suposaria al voltant de 70.000 places hoteleres menys a Menorca, de manera que l'acord permet afrontar el futur del turisme a l'illa amb "il·lusió" i "confiança" amb els touroperadors.

A més, ha afegit que s'ha detectat una tendència els últims anys amb una caiguda general durant els últims anys de 400.000 places, fet que suposa més del 16% de la capacitat d'allotjament de les illes.

Per tant, el conveni permetrà recuperar places per a turistes i invertir en aconseguir una major rendibilitat per al turisme insular, que és combinarà a més en forma de sinergia amb altres mesures com ho és el cas del Pla de Màrqueting.

També ha recordat que aquest projecte s'ha començat a forjar en la passada edició de Fitur i que el conveni permetrà els tour operadors signar més contractes amb hotelers i habilitar més places d'avió que fomentin més clients per a ells i més turistes per a Menorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris