muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'apagada analògica provoca 192 incidències a Mallorca en el seu primer dia

L'apagada analògica ha provocat a Mallorca un total de 192 incidències en el seu primer dia d'encesa digital, la majoria dels quals s'han produït a Palma, xifra que ha estat valorada molt positivament pel Govern, perquè considera «escàs» el nombre d'incidències comunicades al centre d'atenció telefònica habilitat per a això, en una població pròxima als 900.000 habitants.

Així, les incidències han de veure majoritàriament amb problemes de 'pitxelització' del senyal en determinats canals (múltiplex). Aquests talls en la recepció afecten uns canals i a altres no i han de veure amb una incorrecta adaptació de les antenes, ha explicat el Govern en un comunicat.

El Govern va recomanar a la població amb problemes de recepció que consulti en primer lloc a un professional antenista homologat, qui detectarà el motiu real de la incidència, i si finalment és causada per problemes de cobertura, sol·licitarà un equipament de recepció de satèl·lit subvencionat el 100% per l'executiu.

D'altra banda, l'empresa pública que gestiona el Pla de Transició informa que no ha rebut, de moment, cap mena d'informació referent al desproveïment de descodificadors TDT en les botigues d'electrodomèstics de Mallorca.

D'altra banda, segons el darrer informe del mes de desembre del 2009 d''Impulsa TDT', a Balears quatre de cada deu llars no veia la TDT a finals de l'any, tres punts per sota de la mitjana nacional que es troba en un 33%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris