algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Molts animals que es regalen per Nadal tenen un mal final

Durant aquestes festes, Baldea realitza una campanya destinada als pares amb l'objectiu de sensibilitzar-los sobre les atencions que requereix un ésser viu i que no es tracta de cap jugueta

Les mascotes són sovint una opció de molts de menuts a l'hora d'escriure la carta als Reis. I és per això que cal recordar als pares que "els animals no són juguetes". Aquest és precisament l'emblema de la campanya nadalenca que per aquestes dates du a terme Baldea. I és que el problema arriba després d'aquestes festes, com explica el seu president, Rafel Jaume de Bentractas: "El primer mes l'infant està content amb l'animal, però quan se'n cansa les famílies ho veuen com una càrrega". També durant les vacances d'estiu es registren molts d'abandonaments, atès que molta gent no sap què fer amb les mascotes.

Baldea -la plataforma balear per defensar-les- és la federació d'entitats de protecció animal, creada el 2005, que agrupa nou associacions de les Illes que intenten salvar molts d'aquests éssers de la mort o del maltractament i lluiten perquè se'ls tracti amb dignitat i respecte.

Aquests dies, intensifiquen el missatge a través dels mitjans de comunicació i de la presència al centre comercial Porto Pi. Aquesta vegada, també volen denunciar que cada any hi ha més de 10.000 abandonaments a Mallorca, entre moixos i cans. Tot i que, segons De Bentractas, "cal tenir en compte que això són dades que ens han passat i que hem anat recopilant, és ben segur que la xifra és superior, perquè hi ha molts més animals als quals no es pot arribar". Cal pensar que la crisi també ha fet que molta gent no pugui afrontar la despesa que suposa mantenir en bones condicions una mascota. Si bé l'abandó de cans no ha augmentat de manera significativa, atès que se'n pot identificar amb facilitat el propietari amb el microxip, sí que s'ha incrementat el nombre de persones que s'adrecen a les protectores per donar els gossos i els gats. Amb tot, "són molts els animals que es regalen aquests dies i cal considerar també l'opció d'adoptar-ne", puntualitza De Bentractas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris