nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La UIB estrena el curs obrint-se a les empreses

En el discurs inaugural del curs universitari 2009-2010, la rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas Ametller, es mostrà satisfeta pel fet que "en l'actualitat el 13% del pressupost de la UIB procedeix de convenis i contractes amb empreses i institucions" i anuncià que es pretén situar aquesta xifra "en el 20%" en els pròxims anys.

A la cerimònia acudiren el conseller d'Educació, Bartomeu Llinàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i el delegat del Govern estatal a les Balears, Ramon Socias.

Cases també destacà que "aquests darrers anys la UIB s'ha acostat de manera important al teixit social i empresarial de la nostra comunitat, com demostren les 16 càtedres amb empreses i institucions".

Per enllestir aquest apartat, la rectora va expressar la intenció de cobrir "la necessitat de laboratoris que tenen algunes empreses derivades" amb unes "instal·lacions per a la Universitat i les entitats que donarien al món empresarial un servei adequat". Durant tot el discurs, Casas emprà dues vegades el terme "educació", cinc "formació" i 13 "empresa".

Any Darwin 2009

Abans que hi intervingués la rectora ho havia fet el doctor Eduard Petitpierre, catedràtic de Genètica de la UIB. Commemorant el 150è aniversari de la publicació de L'origen de les espècies de Darwin, el doctor advertí contra les noves teories creacionistes de moda als Estats Units, com la del Dissenyador Intel·ligent. Aquesta se sustenta en el fet que "els organismes dels éssers vius són gaire complexos i això demostra que han estat dissenyats, igual que la complexitat d'un rellotge mostra haver estat dissenyat per un rellotger".

Seguint aquesta idea, el catedràtic es mostrà incapaç d'explicar el "molest queixal del seny" i que el "20% de les concepcions humanes acabin amb un avortament". Això "suposaria que Déu fos un avortista de gran magnitud", sentencià Petitpierre. El doctor s'acomiadà recordant les preguntes "què som?, d'on venim? i on anam?", que considerà inherents a la condició humana.

Així, en el seu discurs posterior la pràctica rectora va respondre que, davant aquesta trilogia, ella es preguntava "què cal fer?, com cal fer-ho? i qui ho pot fer?". Per si algú ho dubtava, Montserrat Cases recordà que el seu únic objectiu és "canviar i millorar la gestió universitària".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris