algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les fortes pluges es generalitzen a Mallorca

Fins a 56 intervencions han tengut lloc aquest matí a causa de les precipitacions, s'han desbordat tres torrents i alguns punts de la xarxa viària han hagut de ser tallats

110944

Els incidents per la forta pluja foren nombrosos a Andratx.

Ferran Aguiló(Michels.)

Les fortes pluges que afecten les Balears han provocat durant el matí 56 incidents i el desbordament dels torrents de Puigpunyent, Port d'Andratx i Calvià, a més de nombroses inundacions a les zones mallorquines de Ponent i Serra de Tramuntana i el tall de quatre carreteres.

El Servei d'Emergències balear 112 ha coordinat durant tota la passada nit i fins a les 12.00 hores d'avui un total de 56 incidents relacionats amb les pluges i tempestes que fuetegen les illes, segons ha informat en un comunicat.

Les actuacions del 112 s'han localitzat dos a Andratx, quatre a Binissalem, tres a Puigpunyent, set a Palma, catorze a Manacor, dos a Inca i unes altres dues en Sa Pobla, a més d'una intervenció en cada un dels municipis mallorquins de Calvià, Campos, Consell, Costitx, Lloseta, Marratxí, Muro, Sant Llorenç, Santa Maria, Sencelles i Sineu, així com a Eivissa i Maó.

Entre els incidents més greus, es troben els desbordaments dels torrents de Calvià, Port d'Andratx i Son Pont de Puigpunyent, encara que la situació es troba controlada en aquests moments, segons ha informat la Policia Local de les esmentades localitats.

A la zona de Puigpunyent, l'incident ha obligat les autoritats a tallar la carretera DT.-1041 que condueix fins a Palma, per la qual cosa les tasques al lloc no han finalitzat.

Els desbordaments es van produir entre les 10.30 i les 12.00 hores d'avui, i han necessitat la col·laboració entre policies locals, Protecció Civil i Bombers de Mallorca.

Diversos trams de les carreteres DT.-6040, que va de Campos a Sa Ràpita; DT.-3321, que enllaça Manacor i Petra, i DT.-3323 -Camí de Conies-, que uneix Manacor amb la carretera d'Alcúdia-Artà, també continuen tallats amb motiu de les inundacions, segons el 112 i Guàrdia Civil.

Els incidents comptabilitzats pel 112 responen a un ensorrament de parets, tres filtracions d'aigua dins d'habitatges, disset inundacions de comerços i habitatges i divuit en vies públiques, sis incidents per obstacles perillosos per al trànsit, dos per risc elèctric, dos per risc de caiguda d'objectes i arbres, a més dels tres desbordaments, entre altres cinc motius.

La Guàrdia Civil ha assenyalat a que no s'han hagut de lamentar danys personals ni greus desperfectes com a conseqüència de les fortes pluges que copegen les Illes des d'anit, encara que ha indicat que Balears romandrà en alerta taronja (risc important) per intenses pluges i tempestes fins a la mitja d'avui, decretada per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

La Direcció General d'Emergències, l'helicòpter de la qual va sortir a realitzar un recorregut que va haver de ser suspès per les condicions meteorològiques, ha recomanat els ciutadans que extremin les precaucions en carretera i que es mantinguin informats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris