nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

S'allunyen les pluges i Balears deixa l'alerta

Les precipitacions més fortes registrades aquesta matinada han estat a Palma, amb fins a 34 litres per metre quadrat a l'Aeroport i 32 litres a Portopí

Les fortes pluges que han afectat els darrers dies a gran part del país comencen a allunyar-se, pel que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha desactivat l'alerta taronja a les Balears i només manté activada la groga a Aragó, Navarra, País Basc i Cantàbria.

Segons ha informat el director de la delegació balear de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Agustín Jansá, les pluges més fortes registrades aquesta matinada han estat a Palma, amb fins a 34 litres per metre quadrat a l'Aeroport i 32 litres a Portopí. 

En la resta de Mallorca i les altres illes de l'arxipèlag les pluges no han arribat als 30 litres, ha afegit.

Per al cap de setmana, la delegació territorial de l'Aemet preveu alguna possibilitat de xàfec poc important, encara que a partir de dilluns s'esperen de nou pluges fortes o molt fortes que s'allargaran dimarts i dimecres.

Quant al conjunt d'Espanya, les precipitacions més intenses es registraran al País Basc, on s'espera que s'acumulin fins i tot 50 litres per metre quadrat en una hora a Guipúscoa, Biscaia i Alava.

L'Aemet avisa també de pluges fortes a Cantàbria, que afectaran a la zona centre, vall de Villaverde, Liébana, litoral càntabre i Ebre, on poden acumular-se fins a 40 litres per metre quadrat en una hora.

A Aragó, poden registrar-se fins a 15 litres per metre quadrat en una hora a Saragossa (Cinc Viles) i a Osca (centre i el Pirineu), zones en les quals també s'esperen tempestes.

També a Navarra es preveuen tempestes i una precipitació acumulada de 15 litres per metre quadrat en una hora, principalment en el centre de la Comunitat Foral, al Pirineu i al vessant cantàbric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris