nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Maó vessa de festa

La ciutat de Maó viu el dissabte de Gràcia com un esclat de joia i es prepara per a la gran diada d'avui

Maó va començar la seva festa major a tota màquina. Després d'un matí dedicat a berenars populars i a fer les compres de darrer moment, l'hora de dinar va significar el tret de sortida per a milers de vecins i gent vinguda d'altres llocs.

El llençament de petards que va donar la sortida a la cercavila de gegants va ser el senyal per a desfermar tota la il·lusió acumulada durant els dies anteriors. La gent tenia ganes de veure cavalls i ben prest van sortir al carrer per a seguir la colcada i demanar els primers bots dels genets amb les seves montures.

Però com va dir el batle dies abans, la festa no són només cavalls. Els assistents així ho van entendre i ben aviat es van començar a veure grups d'amics fent les primeres pomades del dia, després en van arribar moltes més.

La festa va seguir la seva litúrgia. Les completes van gaudir del respecte que una cerimònia religiosa exigeix. El jaleo va veure com centenars de persones saltaven a l'arena per a poder ballar amb els cavalls i la revetlla va comptar amb gent predisposada a seguir de gresca fins tard. Ara cal que avui tot segueixi igual, amb els mateixos ànims i la manca d'incidents.

Menció especial mereix el caixer-batle, Vicenç Tur, que malgrat debutar en el càrrec enguany va demostrar el seu saber estar i va passar la prova amb molt bona nota. La ilusió per l'estrena va poder amb els nervis i tot li va sortir bé.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris