algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Apareixen dues milanes mortes a Establiments

Un grup de membres del GOBféu la troballa dimecres passat. L'enverinament n'és una possible causa

El GOB ha confirmat la localització de dues milanes mortes. El descobriment es va fer dimecres passat, quan un equip del grup ecologista les trobà dins un petit safareig d'una finca situada al nord d'Establiments. Davant la possibilitat que la causa de la mort d'ambdós exemplars fos l'enverinament, els cadàvers foren recollits per agents de la Conselleria de Medi Ambient i duits a un laboratori d'ecotoxicologia per determinar què va succeir exactament. A més, la zona està essent objecte d'investigació per tal de saber en quin punt s'haurien pogut intoxicar.

El GOB recorda que des del 2000, any en què es començà a registrar una lleugera recuperació de l'espècie, s'han localitzat els cadàvers de 45 milanes, la meitat de les quals moriren per haver pres verí.

Enguany ja n'han mort 6

El mes passat es trobaren a Llucmajor tres exemplars amb símptomes d'enverinament. Per això, el GOB ha indicat que aquest està resultant un any negre per a aquesta espècie (Milvus milvus). Han mort 6 dels 25 animals nascuts aquest 2009. Això suposa la desaparició d'una quarta part dels exemplars que han arribat a sortir del niu. Aquest alt nivell de mortalitat, segons el GOB, posa en perill "la recuperació d'una espècie que es troba catalogada en perill d'extinció a les Balears" i que, davant aquestes males pràctiques, "és encara amenaçada".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris