cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Dispositiu turístic contra la grip

Els consellers de Turisme i Salut es reuniren ahir amb touroperadors i empresaris turístics per analitzar els efectes de la pandèmia en el sector

La Conselleria de Turisme va ser ahir el punt de trobada de tot el sector turístic de les Illes i touroperadors europeus per analitzar els efectes negatius de la grip A als mercats emissors, en concret a Alemanya. En aquest sentit, les patronals hoteleres de cada illa, Associació de Cadenes Hoteleres, CAEB, Cambra de Comerç i els grups turístics TUI, Thomas Cook i Rewe van acordar fer un front comú per contrarestar les notícies que procedeixen d'Alemanya i que afecten la imatge de Mallorca.

Ala reunió, en la qual van participar també els consellers de Turisme i Salut, Miquel Nadal i Vicens Thomàs, es va acordar crear un protocol d'actuació, a més de contractar una persona que s'encarregarà a partir d'ara de les relacions amb els operadors turístics i mitjans de comunicació, que estarà a la Conselleria de Salut i serà l'encarregada de coordinar totes les mesures d'actuació, segons van indicar fonts dels touroperadors.

Per part seva, TUI, Thomas Cook i Rewe indiquen que Mallorca "és la destinació més segura des del punt de vista sanitari a tota la conca mediterrània i hi ha més hospitals que al Regne Unit, França, Portugal, si comparam Balears amb un d'aquests països, per un exemple. L'únic que ha passat és que la premsa sensacionalista s'ha encegat amb els casos de grip A a Mallorca i s'ha d'evitar que això continuï en aquesta mateixa línia, perquè distorsiona la imatge turística d'aquí per interessos partidistes", segons fonts d'aquests grups turístics.

Acord

En la cimera turística es va establir que la Conselleria de Salut serà a partir d'ara l'única interlocutora vàlida, "perquè no es tracta d'un problema turístic, sinó sanitari. Volem que davant qualsevol dubte o problema que sorgeixi, sigui la Conselleria de Salut qui canalitzi tota la informació", segons van indicar operadors turístics i patronals hoteleres.

D'altra banda, la Conselleria de Turisme, a través de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), manté un contacte directe des de fa 15 dies amb les oficines de turisme espanyoles (OET) a Alemanya i al Regne Unit. Fruit d'aquests contactes es produí fa dies la carta de suport de la patronal de les agències de viatges i touroperaodors alemanyes DRV, per deixar clar davant el mercat germànic que Mallorca i la resta de destinacions vacionals espanyoles són segures.

El missatge subliminar és que cal treballar amb discreció i evitar que es difonguin missatges negatius sobre Mallorca en els mitjans de comunicació alemanys. En aquest sentit, es vol treballar de manera preventiva i no caure en l'error d'aquestes setmanes d'anar a remolc de les informacions publicades en la premsa i reportatges emesos a les televisions alemanyes. Els hotelers de les Illes confien que amb aquestes mesures es pugui pal·liar l'actual davallada de venda de reserves.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris