nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

La calor afluixa

Ahir s'activà a Mallorca l'alerta groga, però no està previst reactivar-la. A partir de dijous, baixaran les temperatures

128718

La calor afluixa un poc en aquests darrers dies de juliol.

02-01-2017

Avui les temperatures baixaran una mica amb relació a les d'ahir i demà tornaran a pujar un poc, però no es preveu reactivar l'alerta groga.Després de l'onada d'aire africà que envaí les Balears la setmana passada i provocà la que podria ser la nit més xafogosa de l'any (de dimecres a dijous), sembla que la calor afluixa.

Ahir l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) activà de 12.00 a 18.00 h l'alerta groga per calor a Mallorca, l'equivalent a l'Índex de Gravetat 0, perquè hi havia risc d'arribar als 38 graus a certes zones de l'Illa. En cap cas, però, no es registraren els 43 graus que es veieren la setmana passada a alguns indrets de l'interior.

Per avui està previst que les temperatures baixin i per demà que pugin lleugerament durant el dia, però en aquests dos dies no es preveu declarar l'alerta groga. Amb vista a dijous i a divendres, la calor disminuirà notablement i, segurament, continuarà fent-ho el cap de setmana.

Maria José Guerrero, portaveu de l'AEMET a Balears, parlà d'una setmana oscil·lant segons el dia, però apuntà un descens general de les temperatures.

Tot i el descens augurat, les zones que més notaran les temperatures de dimecres, com ja sol ser costum, són les de l'interior, del nord i del nord-est. Així, sa Pobla podria arribar als 34 graus i Pollença i Alcúdia, als 32.

L'onada d'aire calent d'ahir, també provinent del nord d'Àfrica, no fou al final tan aguda com s'esperava, la qual cosa reforça la sensació de descens general de les temperaturaes.

Tanmateix, qui va aguantar-ho la setmana passada no hauria de preocupar-se en excés, ja que probablement dimecres es visqué el dia més calorós de l'any. La temperatura màxima es registrà a sa Pobla, on marcà els 43 graus durant el dia. A la nit suportaren 35 graus en algunes zones, com ara Banyalbufar. Amb tot, si algú pateix, cal recordar els consells de sempre: beure abans de tenir set, tenir especial cura d'infants i ancians i, si algú es mareja, demanar ajuda a qui tingui més a prop.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris