cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Un total de 170 immigrants de les Balears han tornat al seu país gràcies al Programa de tornada voluntària de Creu Roja

La crisi ha fet que moltes d'aquestes persones no trobin un lloc de treball que els permeti quedar-se a les Illes

Un total de 170 immigrants que residien a Balears es van acollir durant el primer semestre del 2009 al Programa de tornada voluntària gestionat per Creu Roja, una xifra que supera de sobres les 76 persones que al llarg de l'any passat van decidir tornar al seu país d'origen mitjançant aquesta iniciativa.

Així ho ha indicat  la tècnic del Programa de Creu Roja a Balears, Andra Gullei, qui ha concretat que la majoria dels retorns van correspondre a persones de Bolívia, l'Argentina i Uruguai, mentre que, com dada a destacar, a penes s'han tramitat peticions d'individus de procedents del continent africà.

En concret, en els sis primers mesos de l'any s'han gestionat 170 retorns a l'arxipèlag, dels quals 112 casos van correspondre a la tornada voluntària humanitaria, «aquell que està pensat per a les persones en situació de vulnerabilitat que decideixen tornar al seu país». D'aquest grup formen part persones que «tenen serioses dificultats econòmiques, moltes d'elles estan en situació irregular», va especificar sobre aquesta qüestió.

Les altres 48 restants pertanyien al Programa de Tornada Voluntària que gestionen l'INEM, que permet a les persones que s'acullen al mateix cobrar l'atur acumulat -un 40% de l'import s'abona a Espanya i l'altre 60% a l'arribada al seu país-. A més, a aquestes persones se'ls abona el preu íntegre del bitllet d'avió, ha recordat.

Segons ha explicat la responsable de Creu Roja, un destacat nombre de persones que decideix tornar al seu país d'origen està en situació irregular, tot i que també hi ha gent amb permís de residència que, a causa de a la crisi econòmica, no troba un treball de treball que li permeti quedar-se a les Illes.

«La crisi ha afectat més al sector de la construcció, que és el que utilitzava a molts dels immigrants que ara abandonen Balears. Era gent que tenia permís de residència i un treball però que, a causa de a la difícil situació econòmica, no han pogut renovar l'autorització», ha precisat Gullei.

El 2008, Creu Roja va atendre a 700 persones que tenien desig d'acollir-se al Programa de Tornada Voluntària, de les quals únicament 76 van poder tornar al seu país d'origen. El 2007, tan sols es van atendre 151 peticions i van aconseguir viatjar 19. Aquestes xifres posen de manifest la «creixent implantació que està tenint la mesura a les Illes», que se situen com una de les Comunitats Autònomes en les que més persones s'han acollit a la mateixa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 10 anys
A Rafel

No són immigrants, són emigrants. Estan a una altra etapa evolutiva.
Aquestas etapas tenen distint nivell, un emigrant seria el que canvia de nivell, per amunt o per avall.

El treball dels emigrants no manté la economia, ja que si els emigrants invasors tenguessin una etapa evolutiva amb "replicants" (robots) no necessitarian els natius.

Axí com las machinas han alliberad a las bístias, cavalls, asens i altres animals, els "replicants" o robots poden alliberar dels treballs més "baxos", per lo que no són necessaris els "emigrants".

Dexa els emigrants dins la seva etapa evolutiva i no vulguis fer el altruisme provocant tension social.
Valoració:1menosmas
Per Mateu II, fa mes de 10 anys
He viscut la Mallorca sense immigrants i ens mateníem nosaltres sols, no calia que ningú de fora ho fes. Això és per als més joves.
Valoració:8menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys
Mateu la immigració és un fer imparable i normal que no ha d'assustar ningú. Respires racisme i fas una anàlisi injusta. Tu no mantens ningú, per ventura és a l'inrevés: gràcies al treball dels immigrants ets mantens. I per descomptat, si no s'integren és per culpa de l'espanyolisme imperant. Creu-me, el problema d'aquest país no està en els immigrants.
Valoració:-11menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
Només 170? I la resta què fan? Vagar pels carrers i les places sense ofici ni benefici?

Posam emperons perque puguin guanyar-se la vida a la seva terra (subvencionant l'agricultura éuropea), els feim venir aquí perque allà se moren de fam, uns empresaris sense escrúpols guanyen doblers a costa d'explotar-los i ara entre tots els hem de mantenir perque han quedat sense feina. A damunt, no es poden integrar dins la societat perque sovint la seva cultura és incompaticle amb la nostra. Així i tot, no se'n volen anar perque val més esser pobre a Mallorca que no morir de fam a qualsevol país del Tercer Món

Els primers perjudicats de tota aquesta situació són els mateixos immigrants, els segons perjudicats som noltros, les societats receptores, i els únics beneficiats´són els empresaris explotadors.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris