cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

“La grip A no és un virus de transmissió intrahospitalària”

Antonio Pareja és el responsable de la Unitat d'Epidemiologia de Son Llàtzer i assessor del Ministeri de Sanitat

"No he percebut psicosi entre els sanitaris de Son Llàtzer, si bé sempre hi ha personal exagerat. Amb tot, en aquests moments no hi ha cap cas d'origen intrahospitalari de la nova grip a Son Llàtzer ni es recomana que el personal es faci proves de cultiu". Així ho explicava ahir el responsable de la Unitat d'Epidemiologia i Control d'Infeccions de l'esmentat hospital i un dels sis assessors del subcomitè assessor per a les recomanacions de les infeccions en els centres sanitaris del Ministeri de Sanitat per a la grip A/H1N1.

"El virus A/H1N1 circula lliurement per la comunitat, no és un virus de transmissió intrahospitalària. Es transmet al supermercat, en el cinema... L'OMS va dictaminar el passat 11 de juny fase 6 de pandèmia i, per tant, tots els protocols específics van quedar desactivats i es va passar a atendre tota la població amb les mesures de prevenció estàndard dictaminades per l'OMS el 1982 per evitar l'error que vam cometre amb el VIH".

Quant al cas d'Innocent, la dona nigeriana morta a Son Llàtzer, Pareja va explicar que "va ingressar amb afectació important del seu estat diumenge 12 i dilluns va ser traslladada a la UCI. Les proves mèdiques que se li van practicar llavors van determinar que no tenia patologies prèvies".

"Entre els possibles diagnòstics es va incloure des del primer moment el de la nova grip. Així, el dilluns següent a l'ingrés es va traslladar una mostra a Son Dureta perquè dictaminàs a través de cultiu si es tractava de grip A o B. Dijous, poc després de l'òbit, els serveis de Son Dureta van confirmar que es tractava de grip A. Posteriorment, les mostres es van remetre a Majadahonda per determinar si es tractava d'A/H1N1 o un altre tipus de virus A". "El protocol va ser correcte, segons afirma Pareja, que estima que el virus A/H1N1 "començarà a decaure l'octubre de 2010".

"La pandèmia de l'any 1916 va durar vuit mesos, aquesta no crec que duri gaire més, si bé ho dic amb prudència i a títol personal".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu Binimelis Matemales, fa mes de 10 anys
Està clar, que això de la grip és més greu del que ens volen fer creure. Hi ha ja ma setmanes un intent de tranquilitzar la població davant l'evidència d'una malaltia descontrolada, en tenim una prova ben evident, una persona relativament sana en quatre dies ha passat a una altra vida. El gran problema, com sempre és el capitalisme ultraliberal en el que estam immersos, no volen que s'aturi la roda.
Ja ho va pronosticar el llibre de l'apocalipsi:
I quan va obrir el quart segell, vaig oir una veu, del quart vivent, que deia: «Vine!». I vaig veure , i heus aquí un cavall cendrós, i el qui seia sobre ell tenia per nom “La Mort”, i l'Hades el seguia, i els fou donada potestat sobre la quarta part de la terra, de matar amb espasa, i amb fam i amb mort de pesta, i per les bèsties de la terra.
Valoració:0menosmas
Per marco, fa mes de 10 anys
bla,bla,bla...los números no fallan, abrir los ojos.
Valoració:0menosmas
Per Lopez, fa mes de 10 anys
Es una pena que los medios de comunicación se dediquen a confundir y a propagar informaciones de gente interesada
Valoració:-3menosmas
Per Jordan, fa mes de 10 anys
A veure si d'una vegada, amb aquestes declaracions, acabam amb l'alarmisme sensacionalista i poc seriós.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris