algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Cada cas tancat per l'exdefensor de l'Usuari costà 1.857 euros de mitjana

José Àngel Torres Lana finalitzà 46 dels 90 expedients que va rebre

MARIA QUES. Palma.

Cada un dels 46 expedients que l'exdefensor de l'Usuari de la Salut Pública, José Àngel Torres Lana, resolgué durant els onze mesos que exercí el seu càrrec va tenir un cost mitjà de 1.857 euros.L'Oficina del Defensor de l'Usuari de la Sanitat Pública va obrir les seves portes per gener de 2007, tot i que Torres Lana havia estat nomenat el setembre anterior. Des del mes de gener fins al novembre passat que presentà la seva dimissió, Torres Lana registrà un total de 90 expedients, dels quals en finalitzà just 46, mentre que en deixà 44 més en tràmit.

Si es divideix el nombre de casos resolts pel pressupost de què disposava l'any passat aquest càrrec, 85.452,16 euros, resulta que cada cas resolt costà com a mínim 1.857 euros, als quals s'han de sumar altres despeses d'assessors jurídics als quals es va recórrer des d'aquest departament. Aquest pressupost es tradueix en el fet que cada mes el catedràtic de Dret Civil percebia un sou més elevat que el del president de la Comunitat Autònoma, que enguany és d'uns 71.000 euros bruts a l'any. A més, cal recordar que Torres Lana és el marit de Clara del Moral, que fou regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Calvià i gerent del Consorci de la Platja de Palma entre els anys 2005 i 2006.

Des del desembre passat, el càrrec de Defensor dels Usuaris de la Salut Pública l'exerceix la psicòloga Maria José Rodríguez, que percep un salari similar al d'un director general, que és de devers 50.000 euros bruts a l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris