algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Sindicats i hotelers avisen que el turisme no pot absorbir l'atur de la construcció

CCOO i UGT demanen polítiques actives de formació i implicació per part de l'empresariat

E.DOMÈNECH. Palma.

Els treballadors en atur del sector de la construcció no poden passar al sector serveis a curt termini. Hotelers i sindicats creuen que el turisme pot absorbir una part d'aquests nous desocupats, però després d'un període de formació que requereix «un cert temps».

En aquest sentit, els sindicats, UGT i CCOO, demanen polítiques actives de formació per part de les administracions públiques i un major grau d'implicació dels empresaris amb aquesta qüestió.

La responsable d'hoteleria a CCOO, Àngeles Sánchez, retreu a l'empresariat que sempre reclami més personal qualificat però que per altra banda no doni facilitats als treballadors per millorar els seus coneixements.

«La formació hauria de ser continuada i s'hauria de fer durant la jornada laboral o trobar fórmules com realitzar-la durant la temporada baixa, aprofitant el tancament dels hotels», assenyala Sánchez. En aquest sentit, afegeix que si els treballadors tenen dificultats per conciliar la vida laboral i la familiar, «encara en tindran més si han de pensar a fer cursos».

Per la seva banda, el secretari d'acció sindical d'UGT, Manel Pelada, afirma que una de les passes importants a realitzar amb vista al futur és la modernització del SOIB (Servei d'Ocupació de les Illes). «Se n'han d'incrementar els recursos humans i econòmics. I l'objectiu ha de ser promoure una formació integral durant tota la vida», indica.

En aquest sentit, Pelarda parla de formació reglada -aquella que és obligatòria-, contínua -mentre es treballa- i per al col·lectiu d'aturats. En tot cas, fa èmfasi que els treballadors han de poder formar-se durant la jornada laboral.

Patronal

El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, considera que el sector serveis no tindrà un creixement tan gran per poder donar feina a tots els treballadors de la construcció que es trobin a l'atur. A més a més, com els sindicats, assegura que pels empleats no és possible fer aquest canvi de sector sense una formació prèvia, tenint en compte també que la tendència dels empresaris és oferir productes de més qualitat.

D'altra banda, Horrach afirma que els treballadors de la construcció són «poc fidels» i que quan es recuperàs l'activitat en aquest sector, partirien novament a fer-hi feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris