algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'Ib-Salut i el Sindicat Mèdic es reuneixen avui per evitar la vaga

Uns 500 interns residents es beneficiaran de l'acord signat ahir

Representants del Servei de Salut de Balears (Ib-Salut) i del Sindicat Mèdic es reuniran avui per intentar arribar a un acord i evitar d'aquesta manera que es produeixi la vaga dels facultatius, convocada a partir de dilluns, dia 3 de març.

Segons explicà ahir el director general de l'Ib-Salut, Josep Pomar, «encara és possible un apropament de posicions i evitar que la vaga es dugui a terme».

Tot i aquesta darrera reunió, que tindrà lloc aquest matí, ja s'han dictat els serveis mínims que s'hauran d'aplicar si al final s'efectuen les aturades.

Pomar assenyalà que s'han pactat serveis mínims als hospitals de Son Llàtzer, Son Dureta i Inca de Mallorca, al Mateu Orfila de Menorca, al 061 i a Gesma, mentre que a l'Hospital de Manacor, d'Eivissa i Atenció Primària ha hagut de ser l'Ib-Salut qui els ha decretat.El gerent del servei explicà que durant els dies de vaga (3, 4, 12, 13 i 25 de març), les intervencions greus estan garantides i a tots els centres de salut hi haurà, pel cap baix, un metge de guàrdia.

D'altra banda, l'Ib-Salut arribà ahir a un acord amb els sindicats sobre les condicions laborals dels professionals interns residents del sistema sanitari públic balear. L'acord fou subscrit pels sindicats CSIF, CCOO i UGT, que representen el 70% de la Mesa Sectorial de Sanitat, i beneficiarà devers 500 treballadors interns residents del Servei de Salut. Sindicat Mèdic i SATSE el rubricaren. Entre les millores introduïdes a l'acord, que és fruit d'un grup de treball establert durant els darrers mesos, es fixa un increment del complement per guàrdies, que dependrà de la titulació del professional resident i de la seva antiguitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris