algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El pla de mobilitat conclou que les avingudes han de tenir un pàrquing

Recomanen un nou espai ja sigui subterrani o bé en superfície

G. MAS. Manacor.

La redacció tècnica del pla de mobilitat de Manacor ha apuntat la necessitat de construir un nou aparcament a la zona de les Avingudes.

La proposta dóna a triar tres opcions de nou pàrquing, de les quals dues serien com a aparcament subterrani i l'altra, en superfície. Així, es recomana la construcció o habilitació d'un aparcament en un d'aquests tres indrets: a l'avinguda de Mossèn Alcover i a la plaça de Francesc de Borja Moll (aquests dos en la modalitat de subterrani) o a l'avinguda de Salvador Juan, que seria elevat.

Entorn d'aquesta avinguda s'ha d'assenyalar la presència d'una gran quantitat de comerços, com també la presència, des de fa alguns anys, de l'estació de tren, fet que provoca que molt d'usuaris s'hi acostin amb cotxe per agafar el tren i deixin el seu vehicle aparcat tot el dia pels voltants de l'estació.

D'altra banda, el futur pla aconsella també l'ampliació de la zona per a vianants del centre, cap al carrer Major i el de Joan Lliteres. Aquesta mesura, però, permetria el pas de vehicles dels residents dels dos carrers per mitjà del sistema Apicire de pilons retràctils, una pràctica ja implantada en algunes vies del centre de la ciutat.

Una altra de les millores que incorporarà aquest projecte serà la construcció d'una gran xarxa carril per a bicicletes, amb l'objectiu que connecti de cap a cap tota la ciutat de Manacor, en una aposta clara pel transport públic i per descongestionar, en la mesura en què sigui possible, el trànsit del centre i fer més segur l'ús de la bicicleta.

El darrer eix central de la proposta incideix en la modificació del trajecte del bus urbà, perquè sigui més útil als ciutadans i per poder-ne incentivar la utilització.

Segons ha informat l'inspector de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda, aquesta redacció tècnica del pla de mobilitat es presentarà aviat als partits polítics perquè arribin a un consens amb vista a executar-ne les propostes. Així mateix, Sureda troba molt necessària la recerca de finançament perquè puguin ser una realitat tan aviat com resulti possible, ja que aquestes propostes podrien solucionar els problemes principals de Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris