cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Els partits pactaran retallar la despesa per reflotar l'Ajuntament

El ple aprovà ahir factures pendents per valor d'1 milió d'euros

ELENA BALLESTERO. Pollença.

Tots els partits polítics amb representació municipal es reuniran per consensuar un nou sistema que permeti retallar, fins al mínim, la despesa corrent i reparar així els problemes econòmics que té l'Ajuntament. El ple municipal del consistori pollencí va aprovar ahir, amb els vots a favor l'equip de Govern (UM-UNPI, PSOE i PSM) i els vots en contra de l'oposició PP-UMP i EU, factures pendents de l'any 2007 per valor d'1 milió d'euros. Els diferents representants polítics van deixar de banda per un moment les mútues acusacions d'excés de despesa, per acabar admetent que fins ara els pressuposts municipals no quadraven perquè hi havia un desajustament total entre els ingressos i les despeses, i que no reflectia la realitat del dia a dia.

Així, segons va explicar el batle, Joan Cerdà (UM-UNPI), les partides destinades al manteniment i la prestació de serveis eren completament irreals, de manera que no era possible cobrir-les amb els ingressos, despeses bàsiques com la neteja de les escoles o dels carrers, el manteniment de jardins o la reparació dels vehicles policials, totes elles necessitats en les quals és impossible retallar.

Així, el regidor d'Hisenda, Juan José Mir, va explicar que la pujada d'impostos recentment aprovada permetrà aprovar uns pressuposts més ajustats a la realitat, amb la idea de reduir i fins i tot eliminar els extrajudicials de crédit.

Els diferents grups polítics consensuaran les mesures més impopulars de retallada de despesa com puguin ser el pressupost de festes, per exemple, perquè la política econòmica de l'Ajuntament no vingui determinada per la por de perdre votants. Durant el tens debat Juan José Mir (PSOE) va acusar el seu antecessor al capdavant d'Hisenda, Bartomeu Cifre (PP), d'haver pressupostat pel sistema de la «tisorada», retallant les partides per quadrar els pressuposts sabent què no n'hi hauria prou per fer front a la despesa de tot l'any 2007.El exbatle de Pollença, Bartomeu Cifre, va replicar que no totes les factures extrajudicials corresponen a treballs de manteniment i a serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris