algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Socias reconeix que Balears encara és la comunitat amb major criminalitat

Tot i així, les taxes s'han reduït força respecte del darrer any de la darrera legislatura

El delegat del Govern espanyol a les Illes, Ramon Socias, reconegué ahir públicament que Balears és encara la comunitat autònoma amb l'índex de criminalitat més elevat de l'Estat espanyol.

Tanmateix, Socias volgué remarcar sobretot que durant els darrers quatre anys els diferents índex s relacionats amb el crim a les Illes han baixat sense parar. Això és degut, segons assegurà, a l'augment dels efectius policials i dels recursos de què disposen, a més d'una major coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola, «que ja tenen un comandament únic», recordà. El delegat del Govern presentà el darrer informe de seguretat pública elaborat pel Ministeri d'Interior espanyol, que situa les Balears com la comunitat líder en criminalitat, malgrat els notables descensos registrats en diferents tipologies de crims, faltes i delictes.

En termes generals, assenyala l'informe, Balears ha aconseguit baixar progressivament aquests índexs, que el 2002 situaven en 92 els delictes i faltes per cada mil habitants. Ara es xifren només en 75,4, és a dir, devers 17 punts manco. Tanmateix, també cal apuntar que l'any 2000 aquest índex era força més baix que ara, ja que es registraren només 56,3 delictes per cada miler d'habitants.

El descens de delictes i faltes que s'ha registrat a l'Arxipèlag, explicà Socias, «és semblant a les quatre illes» i, a més, «tampoc no hi ha diferències significatives entre les zones que són competència de la Guàrdia Civil i les que són competència de la Policia Nacional».

L'informe, elaborat per la secretaria de seguretat del ministeri espanyol, reflecteix que a les Balears s'han obtingut molt bons resultats pel que fa referència al descens de robatoris en general, però també pel que fa als robatoris amb força, a la sostracció de vehicles o als robatoris en domicilis. Les infraccions penals més greus també han aconseguit ser rebaixades en els darrers quatre anys, però la diferència respecte del 2003 -el darrer any de l'anterior legislatura- no és tan agreujada com en la resta de casos.

Quant als detinguts, l'informe que ahir presentà Socias mostra que actualment només s'enxampa vora el 10% de presumptes delinqüents de les Balears, mentre que l'any 2000 se'n detenia un 15 per cent. Pel que fa a la resolució dels delictes, les dades que ahir es presentaren no assenyalen gaires diferències respecte del darrer any de l'anterior legislatura, malgrat que sí que es percep una petita millora en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris