muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Concapa denuncia que el 20% de les escoles no tenen pla de convivència

Educació reconeix que hi ha centres que no compleixen la llei

MARIA QUES. Palma.

Un estudi realitzat per la Concapa afirma que prop del 20 per cent dels centres educatius encara no disposen de cap pla de convivència, que havien de tenir enllestit el setembre de 2007.

Segons un comunicat de la Federació d'APA de les Illes Balears (FAIB-Concapa), aquesta entitat ha realitzat un estudi entre 100 centres de la Comunitat, tant públics com concertats i privats, del qual es desprèn que prop del 20 per cent d'aquests centres no tenen elaborat el pla ni l'han presentat al Consell Escolar per ser aprovat.

Del 80 per cent que manifestaren tenir aprovat el pla i també creada la comissió de convivència, més del 45 per cent asseguraren que aquesta no es reuneix ni fa les seves funcions. Així mateix, l'entitat ha detectat una important manca d'informació des de l'Administració cap als centres per poder crear aquests instruments d'integració i la manca de personal per dur-les a terme.

Davant aquestes dades i «diferents situacions conflictives viscudes els darrers dies en escoles de Sóller, Marratxí o Palma, la Concapa reclama a la Conselleria que «posi fil a l'agulla i insti tots els centres educatius perquè creïn i posin en marxa el pla i les comissions». Per la seva banda, el director de l'Institut per a la convivència i l'èxit escolar de la Conselleria, Alfonso Rodríguez, confirmà que «encara hi ha centres educatius que no disposen d'aquest pla i d'altres que no tenen creada la comissió. Estam fent feina a ple rendiment perquè tan aviat com sigui possible tots disposin d'aquestes eines».

Tot i això, Rodríguez afirmà que és Inspecció Educativa l'encarregada de controlar la creació d'aquestes comissions, però que des de l'institut, que fa més d'un mes que s'ha creat, ja han visitat més de 20 centres per col·laborar-hi en la creació d'aquests plans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris