algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Sampol es compromet a demanar a l'Estat polítiques de suport als productes balears

Els candidats al Congrés i al Senat visitaren Santa Maria

Els candidats al Congrés d'Unitat per les Illes Pere Sampol i Margalida Miquel s'han compromès que, si obtenen representació a la Cambra Baixa en els comicis del 9 de març, demanaran a l'Estat que contribueixi econòmicament a promoure i potenciar els productes autòctons de les Balears.

Per a la coalició nacionalista garantir la pervivència dels productes propis de les Illes serà un dels seus compromisos en la pròxima legislatura, com també aconseguir la implicació de l'Estat en aquest repte, ja que les produccions de les Illes «no poden competir en quantitat amb les que vénen de fora». «Però sí que poden fer-ho en qualitat», afirma Pere Sampol, que es comprometé a demanar al pròxim Govern estatal que impulsi a les Balears polítiques destinades a reduir els costs de producció i de distribució fins que no es compensi la insularitat. Així ho explicà durant una visita del tradicional mercat de Santa Maria, on demanà suport als ciutadans per al seu projecte.

Unitat considera que, amb el suport de l'Estat, es permetria una major diversificació econòmica i es donaria un impuls «important» a un sector econòmic «emergent» a l'Arxipèlag, com és l'agroalimentari. La coalició nacionalista defensa també que s'obrin més circuits de distribució per als productes autòctons, que actualment «estan tancats, com l'hoteler i el turístic en general», i esmenten els dotze milions de visitants que cada any reben les Illes com una oportunitat que el sector agroalimentari «ha d'aprofitar». Sampol lamenta que els agricultors i els ramaders de les Balears tenguin la renda per càpita «més baixa» de tota la Unió Europea pel fet, segons ell, que l'Arxipèlag rep menys ajuts en aquest sentit «perquè se'l pressuposa un país ric».

Per tot això, Pere Sampol advoca per involucrar l'Estat en les polítiques de potenciació de les denominacions d'origen i de qualitat impulsades per la Comunitat Autònoma, així com en la promoció de tots els productes de l'Arxipèlag.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris