algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'encariment del sòl industrial fa que empreses d'Inca vagin a Binissalem

El cost dels lloguers de les naus es dispara per la demanda i la falta d'un nou polígon

93592

El tercer polígon ocuparà els terrenys compresos entre l'autopista i l'avinguda Jaume I.

MARTA MEDRANO. Inca.

La falta de nous terrenys industrials a la capital del Raiguer està disparant els preus dels lloguers de naus al polígon d'Inca. Un efecte que ja han notat com a mínim tres empreses originalment ubicades a Inca i que, davant l'encariment de preus, han optat per instal·lar-se al polígon de Binissalem.

És el cas de l'empresari d'Inca-Punto de Venta, Pedro Huertas, que el mes de febrer obrí el seu magatzem de distribució a Binissalem. «Per un local de 400 metres quadrats el preu més barat d'Inca està al voltant dels 5.000 euros al mes. En canvi, actualment a Binissalem en pag 1.800 euros. És menys de la meitat», explica.

El cas d'Inca-Punto de Venta no és aïllat, ni prop fer-s'hi. De fet, les empreses Inallum o Lacats Raiguer, originalment ubicades a Inca, també s'han instal·lat al polígon del municipi veí. Els empresaris consultats coincideixen a destacar, a més, l'elevat cost dels terrenys del futur tercer polígon. «És una cosa que ni em planteig perquè et demanen fortunes, entorn de dos milions d'euros o així, i és impossible», assenyala Huertas.

La construcció del tercer polígon d'Inca és una vella reivindicació empresarial que s'ha vist alentida per qüestions polítiques. El batle, Pere Rotger, aprovà el desembre de 2006 el pla parcial del tercer polígon emparant-se en el silenci administratiu i amb el Consell en contra. Les disputes acabaren amb un recurs contenciós administratiu que finalment va donar la raó al Consell l'octubre passat i establí que abans d'executar-se el polígon s'havia d'adaptar el Pla General d'Ordenació Urbana d'Inca (PGOU) a les condicions del Pla Territorial. Entre d'altres coses, el Consell establia la necessitat d'elaborar un pla d'embelliment per a la façana d'Inca que impedís que la vista de la ciutat des de l'autovia en quedàs afectada.

Actualment la tramitació de l'adaptació del PGOU depèn en primera instància d'un informe favorable de la Conselleria de Medi Ambient. Un cop que s'hagi obtingut aquest informe, la tramitació haurà d'obtenir el vistiplau del Consell perquè, després, es puguin iniciar les obres del polígon. Cal recordar que l'Ajuntament d'Inca ja disposa del projecte de parcel·lació del tercer polígon, que s'encarregà durant la legislatura passada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris