algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Localitzen a Barcelona el motlo original de la popular font del Gall

L'associació de veïns pagarà una rèplica de la figura robada

ELENA BALLESTERO. Pollença.

El motlo original que va servir per donar forma al gall que durant anys ha coronat la popular font del Gall de Pollença ha estat localitzat a Barcelona després d'una recerca intensa.

L'associació de veïns de Pollença s'ha oferit per finançar una rèplica que substituirà l'original robat el setembre passat. D'aquesta manera ho va confirmar aquesta setmana el batle de Pollença, Joan Cerdà.

Després de localitzar el que es creia que podia ser el motlo original de la font del Gall, l'equip de govern municipal (UM-PSOE i PSM) va encarregar una prova per tenir totes les garanties que la figura seria idèntica a la que fins ara coronava la font. La prova és ja a l'Ajuntament i el batle, Joan Cerdà, la mostrava aquesta setmana públicament, si bé falta comprovar ara si el motlo original aguantarà la temperatura de fundició amb la qual es treballa en l'actualitat. En cas de no ser així, el model s'haurà de fer de bronze en lloc de ferro fos.

Serà l'associació de veïns de Pollença la que financi la nova escultura, ja que s'ha oferit desinteressadament a fer-ho. Un particular donarà també l'esfera de pedra a què va subjecte el gall i que també va quedar completament deteriorada després que uns vàndals destrossassin aquest element patrimonial especialment estimat pels pollencins.

El primer atemptat contra la font es va produir el passat 1 d'agost, vigília de les festes de la patrona de Pollença. Poques hores després, el gall original va ser localitzat tirat en un carrer i els responsables municipals van procedir a fer una reparació amb caràcter d'urgència, ja que precisament la plaça de la font del Gall és l'escenari d'inici del simulacre de la batalla entre moros i cristians el 2 d'agost.

Un mes després els vàndals tornaven a destrossar la font i aquesta vegada el gall no va arribar a aparèixer. Des de llavors, els responsables municipals han estat tractant de trobar el motlo original de la figura del gall per aconseguir una rèplica exacta de l'original. L'Ajuntament demanarà també una subvenció per procedir a una rehabilitació integral de la font.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris