algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El debat només tingué una audiència del 2,4% a IB3, la meitat de la cadena

La televisió autonòmica transmetrà demà el duel entre Rodríguez Zapatero i Rajoy

LL.PLANAS/AGÈNCIES. Palma.

Només 8.000 persones decidiren passar la nit de divendres mirant per la televisió el debat que IB3 emeté en directe entre els quatre cap de llista per les Balears al Congrés dels Diputats. El pobre nombre d'espectadors representà tan sols el 2,4% de l'audiència total, una xifra relativa que significa un poc menys de la meitat de la mitjana que aconsegueix actualment la cadena.

El debat entre Maria Salom (PP), Antoni Garcias (PSOE), Pere Sampol (Unitat) i Marisol Ramírez (EU-EV), que també va ser retransmès per TV de Mallorca -l'autonòmica n'oferia el senyal institucional-, va tenir un format molt estricte, pactat entre populars i socialistes, que impedia la confrontació dialèctica. Ramírez, la candidata que es mostrà més crítica amb aquest format durant el debat mateix, insistí ahir a qualificar l'acte d'«inútil» perquè en realitat consistí en una sèrie de «monòlegs electorals» que només serví perquè se n'hagi de convocar un altre, ja que no es produí cap intercanvi real d'idees entre ells.

La candidata d'EU-EV afegí que les condicions per realitzar el debat respongueren al fet que la cap de llista del PP, Maria Salom, havia decidit un debat a la seva mida, a pesar que no governa, i Garcias -del PSOE- no sabé oposar-s'hi».

Precisament el número u socialista també es referí ahir al debat afirmant que s'hi havia sentit «còmode» i apuntà que havia observat una tendència monotemàtica en les intervencions «d'alguns» dels seus companys, i es referí després a Pere Sampol pel seu «discurs de sempre».

Per altra banda, la televisió de les Illes Balears serà una de les dotze cadenes autonòmiques que retransmetran demà el primer debat «cara a cara» entre José Luis Rodríguez i Mariano Rajoy, organitzat per l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió.

Entre les autonòmiques que emetran el debat hi figuren també les de Madrid, Astúries, Castella i Lleó, Múrcia, Navarra, el País Valencià, Galícia i Castella-la Manxa. Per contra, no emetran cap dels dos debats entre el candidat socialista i el popular les televisions d'Euskadi, Aragó i Cantàbria. La d'Andalusia encara ho havia de decidir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris