cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El Govern adverteix que concedir la llicència per fer el golf és il·legal

Gabriel Vicens demana al batle que reflexioni i no autoritzi el camp

ELENA BALLESTERO. Muro.

El conseller de Mobilitat i Ordenació Territorial del Govern de les Illes Balears, Gabriel Vicens, adverteix que l'Ajuntament de Muro pot incórrer en una il·legalitat si demà dilluns concedeix en junta de govern la llicència d'obres per construir el camp de golf de Son Bosc. «Com a conseller de Territori tinc clar que les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) marquen clarament la zona de protecció territorial i que per tant, el golf no es pot fer», diu el conseller Gabriel Vicens que remet als informes tècnics desfavorables emesos des del Govern, el Consell i el mateix Ajuntament.

«Encara que evidentment té més competències el Consell de Mallorca en aquesta matèria i de fet ja ha anunciat que posarà un contenciós, com a conseller de Territori, també he d'advertir que seria una actuació irresponsable per part del batle, una imprudència greu, fer una cosa irregular (concedir la llicència d'obra) perquè la llicència seria impugnable».

Gabriel Vicens va recordar que fa ja unes setmanes el seu departament va informar al Consell de Govern que Son Bosc està clarament protegit per les DOT. «Estudiàvem la viabilitat d'augmentar la protecció a través del decret de mesures urgents però com que era una àrea de protecció territorial resultava absurd posar una altra forma diferent de protecció, el que cal fer és respectar la que hi ha».

El conseller adverteix al batle de Muro, Jaume Perelló (UM) que «podria incórrer en una deslleialtat institucional fent cas omís de les advertències que li arriben de les diferents institucions». «Els ciutadans podrien pensar que des de l'administració es treballa amb una política de fets consumats, amb la idea de dilluns donar la llicència, començar les obres i després veure què passa», afegeix.

El conseller adverteix a més que «si l'Ajuntament concedeix la llicència amb informes en contra i comencen les obres del golf després hi haurà indemnitzacions que aniran a càrrec de l'Ajuntament i que finalment seran els ciutadans aquells qui hauran de pagar».

Així doncs, Gabriel Vicens, llança un ultimàtum al batle, Jaume Perelló (UM), perquè faci marxa enrere en la seva idea de concedir la llicència d'obres de Son Bosc en junta de govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris