algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El Consell simplificarà tràmits per poder fer efectives les demolicions

Començarà per deu obres il·legals perquè serveixin d'exemple

Q.T. Palma.

El Consell de Mallorca agilitzarà els tràmits burocràtics per poder fer efectives les ordres de demolició d'obres il·legals que té pendents d'execució, aproximadament 70 expedients que s'han anat acumulant els darrers quatre anys.

Després que el Consell no hagi trobat fins ara empreses que es vulguin fer càrrec d'aquesta tasca -el darrer concurs que convocà quedà desert-, ara ha decidit simplificar-los la feina. La institució insular s'encarregarà de tota la part administrativa de les demolicions, conjuntament amb l'Associació de Constructors, i les empreses només hauran de limitar-se a convertir l'obra irregular en enderrocs. Així ho preveurà el nou concurs que està a punt de tancar el Consell.

D'entrada, la institució insular triarà 15 expedients d'obres il·legals que s'han de demolir i, després de revisar-los per actualitzar-los amb noves inspeccions, quedaran en deu, que s'acabaran executant. La consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubón, vol que aquestes demolicions siguin exemples i pretén que quedi clar que les ordres de demolició s'acaben executant. Per això, s'elegiran casos «clars» i estaran repartits per tota la geografia de Mallorca.

Amb tot, l'execució d'aquestes 10 ordres de demolició no serà immediata. Primer la Comissió Insular d'Urbanisme haurà d'iniciar els expedients de demolició subsidiària i s'iniciarà el procés; el Consell haurà de redactar després projectes de demolició, haurà de fer estudis de seguretat i demanar les llicències -abans això ho havien de fer les empreses-.

Serà després, quan es contractarà les empreses a través d'un concurs públic -s'estudia agrupar les demolicions o bé per zones o bé per lots- i aquestes podran fer efectiva la demolició sempre que el Consell hagi demanat i rebut l'autorització judicial i tingui garantida l'assistència dels cossos de seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris