algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

El Govern destinarà 20 milions per millorar les depuradores de Calvià

El Ministeri de Medi Ambient aporta el 25 per cent del total a través d'un conveni amb la CAIB

85834

L'Ajuntament de Calvià no ha tingut gens participació en el procés de negociació del conveni.

Totes les plantes de depuració d'aigües residuals que funcionen actualment en el municipi de Calvià seran modernitzades, en virtut del que estableix un conveni signat entre la Conselleria de Medi Ambient del Govern i el Ministeri de Medi Ambient i que s'ha negociat a través de la Secretaria General de Recursos Hídrics. Gràcies a aquest acord, es destinarà una suma total de 18.777.000 euros a realitzar obres de remodelació i reforma en els centres de depuració d'aigües residuals. El gruix d'aquesta quantitat, fins a un 75% del total pressupostat, l'aportarà l'Executiu autonòmic, mentre que el 25 per cent restant serà abonat pel Ministeri que encapçala Cristina Narbona, a través del Pla de qualitat de l'aigua.

Ara mateix, funcionen en el terme municipal de Calvià un total de cinc plantes de depuració d'aigües residuals, ubicades respectivament als nuclis de Peguera, Santa Ponça, Bendinat, Calvià i el Capdellà. La més moderna de totes elles és precisament aquesta darrera, que es va reformar ja l'any 2004 i que disposa d'instal·lacions capaces de reutilitzar aigües terciàries, és a dir, amb capacitat per desenvolupar el procés de depuració que permet emprar aquestes aigües pràcticament per a qualsevol nou ús i no només per procedir a l'eliminació de substàncies contaminants. A l'esmentat pla, que s'encarregarà de dur a terme la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, es preveu construir les instal·lacions que permetin posar en marxa aquest procés a les plantes de Peguera i Santa Ponça.

L'execució d'aquest conveni està només pendent que es produeixi la firma efectiva entre el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Medi Ambient, la qual cosa es produirà, previsiblement, durant les pròximes setmanes. Una vegada es posi en marxa el conveni, el conjunt d'actuacions es prolongarà durant set anys, és a dir, des del 2008 fins a l'any 2015. Una vegada es firmi el document, es planificaran les actuacions i es fixarà en quin ordre s'actua a cada una de les cinc plantes depuradores.

En el procés per posar en marxa aquesta iniciativa no n'ha participat, a cap nivell, l'Ajuntament de Calvià. De fet, l'equip de govern que presideix Carlos Delgado no només no hi va acudir, sinó que ni tan sols en va justificar la seva absència, a la reunió mantinguda a la Conselleria de Medi Ambient per tal d'explicar l'abast d'aquestes importants mesures, a la qual se'l va convocar com a administració municipal implicada de manera directa en el tema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris