cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Denúncia dels veïns de Corea per l'estat d'un habitatge ple de fems i escombraries

Les condicions són immundes, i adverteixen d'un possible risc d'epidèmia de tifus

70056

El bany del pis té el desguàs trencat i les aigües fecals s'acumulen al menjador.

Ja al portal retolat amb el número 4 del carrer de Felip II, en plena barriada de Corea, et sacseja una olor fètida, intensa. El pitjor, tanmateix, és dedins. Algú ha desencaixat la porta d'una planta baixa i al seu interior s'acumulen quilos d'excrements en terra, devora aigües fecals estancades. L'olor és insuportable i en aquesta finca hi viuen vuit famílies, que sumen 20 persones. És la cara oculta de la ciutat; la vergonya de Palma.«Fa tres anys que aguantam aquesta situació», comenta Rebeca, la veïna del segon. A estones s'hi resigna; a estones s'hi rebel·la.

La casa és d'una dona que se'n va anar del bloc i no va arreglar les canonades del bany, que rebentaren. Gairebé cada dia excrements i aigües brutes inunden el pis, convertit ara en un femer. Un niu de rates, insalubre i fètid. «Estam desesperats, hem recorregut a lAajuntament, a l'Associació de Veïns, a Sanitat i al final tots es passen la pilota. Si hi ha cap brot de tifus, ja veurem com reaccionen».

Gabriel és el veí més afectat. Ell i la seva dona, Paqui, viuen just davant l'immoble immund. A dos metres, porta per porta. Cada matí, en obrir, una fetor els copeja l'olfacte i els recorda que als 50 metres quadrats de davant l'ombra del tifus plana sobre les aigües brutes estancades. «Que véngui per aquí el regidor de l'Ajuntament i vegi que vivim com animals», s'exclama una veïna, d'ulleres gruixades.Carmen Martínez, una altra de les residents martiritzades per la pudor insuportable, adverteix: «Aquí hi ha al·lots vivint i dos bebès. Poden agafar qualsevol cosa. Qui en serà el responsable, si passa?».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris