algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

El Govern trasllada a l'Almudaina l'acte oficial del Dia de Balears

Convida tots els ciutadans al concert de Valent a la Seu dia 29

L'acte institucional del Dia de les Illes Balears, l'1 de març, amb el lliurament de les medalles d'or de la Comunitat i els premis Ramon Llull -un dia abans, el 29 de febrer-, es traslladarà enguany al Palau de l'Almudaina. L'Executiu ha decidit aquest canvi per l'acte que es duia a terme habitualment a l'Auditòrium per tractar-se d'un lloc «emblemàtic» de la «nostra identitat, ja que coincideix enguany amb la commemoració del 25è aniversari de l'autogovern de Balears i també, amb els actes dels 800 anys del naixement del rei Jaume I.

El director general de Projectes, Francesc Gálvez, explicà ahir el programa d'actes preparat, centrat principalment, al marge dels actes institucionals, en la celebració de concerts i activitats lúdiques i culturals a les quatres illes durant els dies 29 d'aquest mes, i 1 i 2 de març. El Govern invertirà entorn al mig milió i així redueix el programa respecte a l'any passat. Gálvez també destacà de manera especial el concert, com avançà ahir aquest diari, que oferiran dia 29 a la Seu, just després de l'acte oficial, el músic Joan Valent, el pianista Andreu Riera i l'Orquestra Simfònia de Balears. «Hi estan convidats tots els ciutadans», digué, i explicà després que els interessats poden recollir les invitacions al Consolat de Mar o a través de la pàgina web del Govern, fins a omplir unes 1.500 places.

Respecte a altres novetats, el dia 29, el president Francesc Antich donarà el sus a les celebracions amb la presentació al Consolat de Mar de les noves cobertes del Llibre dels Reis o de Franqueses i Privilegis. La celebració durarà els tres dies del mercat tradicional medieval entorn a plaça de la Drassana, entre d'altres activitats, així com la Trobada de Cases i Centres Regionals al Moll Vell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris