algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Balears tancà l'any amb un creixement del 2,9%, «allunyat del catastrofisme»

El conseller d'Economia afirma que la situació és de «tranquil·litat», segons tots els indicadors actuals

E.DOMÈNECH. Palma.

L'economia balear cresqué durant el 2007 un 2,95 per cent, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta xifra s'allunya de les previsions més catastrofistes, que parlaven de crisi i recessió, segons assenyalà el conseller d'Economia, Carles Manera. «Amb els indicadors disponibles, la situació econòmica a Balears és de tranquil·litat», afegí.

Una opinió que comparteix el president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), Aurelio Martínez, qui afirmà que està indignat que s'utilitzin «tan alegrement» paraules com recessió o crisi. Martínez, que signà un conveni de col·laboració amb el Govern, creu que a partir del març desapareixeran algunes de les previsions més «catastrofistes» sobre l'economia espanyola. «Les empreses tenen confiança i així ho demostra que les línies de crèdit de l'ICO s'exhaurissin l'any passat», precisà.

Tot i així, Manera no negà que hi ha sectors que pateixen dificultats, ni la pujada dels preus. No obstant això, assegurà que l'economia balear és «robusta i sòlida» i pot afrontar aquesta situació. A més, posà de manifest la importància del sector serveis, que ha recuperat el lloc com a motor principal de l'economia. Un sector que preveu que absorbeixi part de l'atur que generi la construcció, en el seu procés «d'ajustament suau».

El conseller feia aquestes declaracions després de la constitució de la mesa d'economia, formada arran del pacte de competitivitat i integrada per representants de les administracions, dels sindicats CCOO i UGT, i per la patronal CAEB.

La mesa tractarà de tancar acords abans del juliol en matèries de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i), indústria, transports, fons europeus i agricultura.

El president de la Caeb, Josep Oliver, qualificà la mesa «d'important» i considerà que amb un creixement econòmic del 2,8 per cent per a enguany, com apunten algunes previsions, «ens podem considerar satisfets», ja que serem de les comunitats autònomes amb més davallada.

En aquest sentit, les conclusions d'Hispalink publicades ahir destaquen «la bona situació econòmica, de manera generalitzada, i el dinamisme dels sectors de la construcció i industrial». De tota manera, afirmen que hi ha «clars símptomes de desacceleració». En aquest sentit, auguren una disminució progressiva dels ritmes de creixement del PIB balear, que enguany situen en el 2,7 per cent i l'any que ve, en el 2,5.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris