algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El Parc Bit estudia instal·lar un tren cremallera fins a la Universitat

El finançament seria a través de subvencions europees o estatals

E.DOMÈNECH./E.P. Palma.

Establir una connexió directa entre el Parc Bit i la Universitat és un dels objectius del gerent del parc, Vicenç Matas, que contempla diferents possibilitats entre elles la d'instal·lar un tren cremallera. «Tenim ja moltes sinergies amb la UIB que esperam s'intensifiquin en el futur, per això és necessari un bon sistema de transport entre les dues zones», assenyala. Tot i que se cercaria la col·laboració del Govern balear, el finançament provindria d'ajudes directes de la Unió Europea o de l'Estat. Ambdues administracions recullen entre les seves subvencions, algunes directes per als parcs tecnològics, fora dels finançament per a les comunitats autònomes.

En tot cas, el tren cremallera no és l'única solució possible, s'analitzen també altres alternatives com vehicles elèctrics, bicicletes mixtes o un sistema de tren llançadora automatitzat com el de la nova terminal de l'aeroport de Barajas, la T-4. Amb l'objectiu de pendre la decisió més adient, el Parc ha demanat un estudi dels sistemes de mobilitat amb la Universitat i Palma. «Esperam que els problemes de connectivitat entre el Parc Bit i la Universitat es resolguin el més aviat possible. Tot dependrà de l'alternativa que sigui més adecuada. Si són bicicletes serà ràpid, si s'ha de fer la contractació d'una obra i cercar finançament serà necessari més temps», puntualitza Matas.

A l'actualitat, hi ha 48 empreses que operen al parc tecnològic, amb prop de 2.000 treballadors. Amb els 7 edificis en construcció més els tres projectes aprovats i pendents d'iniciar, la gerència espera duplicar en tres anys el nombre de treballadors fent feina a les instal·lacions. Estimen que podrien arribar fins i tot als 6.000. Entre la UIB i el parc Bit hi ha 1,2 kilòmetres. La línia del metro que arriba a la Universitat construïda pel Govern del partit popular passa a només 800 metres del parc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris