algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Fins a 140 hectàrees agrícoles es podran regar amb aigua depurada

Madrid inicia per març les obres del projecte, valorat en 6 milions

A.BASSA. Artà.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació iniciarà a mitjan mes de març les obres del projecte d'utilització del reg d'aigües depurades, que beneficiarà un total de 201 propietaris, amb una superfície de 140 hectàrees de cultius herbacis i de fruiters. El projecte va unit a la instal·lació del tractament terciari, al qual l'Agència Balear de l'Aigua i Qualitat Ambiental preveu donar curs en uns dies. Les obres promogudes per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Ministeri d'Agricultura començaran a la finca des Racó, on es construirà una gran bassa. Tot això permetrà una depuració d'un cabal mitjà de 744.024 metres cúbics a l'any i 2.615 metres cúbics al dia.

L'objectiu d'aquest projecte és la modernització de la xarxa de reg, per mitjà de la reutilització de les aigües residuals. L'agost passat, el Ministeri de Medi Ambient donà via lliure a l'estudi d'impacte ambiental, després de verificar que la incidència ambiental de risc sobre els hàbitats naturals i espècies d'interès comunitari era nul·la. S'hauran de limitar els sorolls dels operaris, de manera que no superin el màxim permès, per evitar la pertorbació de les aus. Les línies elèctriques també hauran d'anar soterrades, per evitar l'electrocució i la col·lisió de l'avifauna amb la xarxa de cablatge elèctric a la zona afectada.

La Comunitat de Regants d'Artà és integrada per un total de 201 propietaris i inclou gairebé tot el municipi. Els agricultors es veuran beneficiats d'aquest ambiciós projecte, ja que podran regar amb aigües depurades, tant si es tracta de finques agrícoles de grans dimensions com de parcel·les petites. Es tracta d'un estalvi molt important per als veïns d'Artà, que pagaran l'aigua a un preu mínim, però també suposa una aposta important a favor de la preservació del medi ambient i un gran benefici per als recursos hídrics del municipi. El batle d'Artà, Rafel Gili, es va mostrar molt satisfet amb aquesta actuació, ja que «és una inversió important que es fa des del Ministeri, i que repercutirà en benefici de tots els artanencs».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris