algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Balears tancà l'any amb 3.200 famílies més en què tots els actius estan a l'atur

Les llars amb tots els seus membres sense feina creixen per sobre la mitjana estatal

72932

Els immigrants són un dels col·lectius més afectats per l'increment en les xifres de l'atur dels darrers mesos.

Les Balears pateixen increments en la xifra d'aturats des del juny de l'any passat i durant vuit mesos consecutius. Això ha fet que les llars illenques en què tots els seus membres no tenen feina hagin passat de les 7.043 del darrer trimestre de 2006 a les 10.278 per al mateix període de l'any passat. Les Illes tancaren l'exercici amb 3.235 famílies més en les quals cap dels seus membres actius tenia feina, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En aquest sentit, els habitatges familiars que tenen almenys un actiu (aquelles persones de 16 anys cap endavant disponibles per incorporar-se al mercat laboral) però cap membre treballant representaven el 3'38 per cent sobre el total de cases balears, en els mesos d'octubre a desembre de 2007. Aquest percentatge ha crescut un punt sobre el registrat l'any anterior (2'39 per cent), segons recull l'Enquesta de Població Activa (EPA).

D'aquesta manera, la taxa d'incidència de l'atur a les famílies de Balears es manté lleugerament per davall la mitjana del conjunt de l'Estat, situada en el 3'56 per cent. No obstant això, la mitjana de les comunitats autònomes no ha registrat un augment tan pronunciat com en el cas de les Illes i just ha pujat unes dècimes. L'estacionalitat de l'activitat turística condiciona aquesta variable, ja que en els trimestres centrals de 2007 no creix en relació a l'any anterior. Per contra, les famílies amb tots els seus membres desocupats davallaren gairebé un punt d'abril a juny del 2007 i es mantingueren estables de juliol a setembre.

L'INE també extreu la taxa d'incidència d'aturats a les llars, però calcula aquelles en què la meitat dels seus actius estan en situació de desocupació. Aquesta xifra també s'incrementa i ho fa prop de quatre punts del darrer trimestre de 2006 al darrer del 2007, d'un 7'37 per cent a un 11'05 per cent. En xifres absolutes, els nuclis familiars amb aquestes característiques s'incrementen en 11.884, fins a arribar a les 33.603.

En conseqüència, els habitatges familiars amb tots els membres actius fent feina davallaren i se situaren en el 86'1 per cent del total, tres punts per davall el darrer trimestre de l'any anterior. Com en el cas de les famílies amb tots els seus membres actius a l'atur, l'estacionalitat del sector turístic també condiciona aquestes dues darreres variables, tot i que ho fa en menor mesura. L'EPA comptabilitza a Balears un total de 304.100 llars amb almenys un actiu durant el darrer trimestre de 2007 i 294.700 en el de 2006.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris