nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els empresaris denuncien «col·lapse» en les llicències d'obra als polígons

Consideren que l'Ajuntament de Palma reinterpreta la norma vigent

E.DOMÈNECH. Palma.

L'Associació d'Industrials de Mallorca (Asima) denuncia el «col·lapse» en la concessió de llicències d'activitat i obra als polígons per part de l'Ajuntament de Palma. Això està aturant el desenvolupament d'aquestes àrees i les inversions d'alguns empresaris en considerar que el Consistori «està reinterpretant la norma» i canviant els paràmetres que se sol·liciten per establir-hi alguns negocis, segons asseguren.

Els empresaris consideren que Cort no té una «definició clara» del tipus d'empresa que es pot instal·lar als polígons. Davant la «incertesa» per un possible canvi en la normativa vigent, que regeix l'atorgament de llicències per part del Consistori i en vista dels retards, els empresaris estan aturant algunes operacions de compra venda de naus, edificis i terrenys.

El PP recollí ahir les reivindicacions dels empresaris i presentà una proposició en la qual es demana a Cort que agilitzi de manera «urgent» la concessió de llicències. Va ser destimada en la comissió d'Urbanisme i Medi Ambient i des de l'Ajuntament s'assegurà que es treballa per accelerar aquest procés.

Tot i haver votat amb l'equip de Govern, el portaveu d'UM a Cort, Miquel Nadal, llançà un ultimàtum a la batlessa, Aina Calvo. Amenaçà de donar suport a la proposta dels populars en el proper ple si no s'actua de manera immediata davant la situació que pateixen els empresaris dels polígons. Seria el primer cop en els vuit mesos de mandat de Calvo que Nadal es desmarcaria del vot de l'equip de govern.

Actualment, la normativa permet construir edificis d'oficines als polígons sempre que la meitat de l'espai es destini a ús comercial, d'emmagatzemament o industrial. Els empresaris sostenen que Cort vol evitar que s'hi instal·lin oficines i que es respectin els usos industrials. «No poden anar contra el mercat, si és això el que demanda», afirmen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris