algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Un observatori d'internet vigilarà l'ús de la xarxa per part de menors

El centre alertarà la Fiscalia de les webs que puguin ser il·legals

M. QUES. / EFE. Palma.

Un observatori adscrit a la Conselleria d'Afers Socials vigilarà i estudiarà els continguts que els menors de Balears fan d'internet.L'observatori, en el qual participa l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, fou presentant ahir per la consellera Fina Santiago i pel director de l'entitat, Antoni Bennassar. El nou centre d'observació, en el qual treballaran una psicòloga i una advocada, alertarà la Fiscalia d'aquelles pàgines que puguin ser il·legals, encara que inspeccionar les web no és la seva única comesa.

Bennassar explicà que l'observatori, que va entrar en funcionament l'1 de febrer, té per objecte garantir l'ús adequat de les noves tecnologies per part dels menors de les Illes, a més d'estudiar i analitzar com empren la xarxa els menors. L'equip centrarà la seva tasca en els continguts de diferents web de l'anomenada «xarxa social», «aquelles que els joves utilitzen per relacionar-se entre ells i amb adults, i en les quals intercanvien fotografies o vídeos», assenyalà Bennassar. El director de l'Oficina afirmà que l'àmbit d'estudi és enorme, ja que internet és inabastable, per la qual cosa ha indicat que l'observatori està ara centrat en els continguts de sis o set pàgines molt conegudes, que són el canal més habitual de comunicació entre joves.

La consellera Santiago indicà que l'ús d'internet pels menors pot comportar una situació de fragilitat, per la qual cosa destacà la importància que l'Administració pública garanteixi la seva seguretat. Balears, segons Bennàsar, té una de les majors taxes de l'Estat en penetració d'internet, cosa que provoca dificultats per controlar els seus continguts perquè «moltes de les pàgines estan allotjades en altres països, i és una realitat molt canviant», precisà, i reconegué que els filtres per controlar aquests continguts no són eficaços «al cent per cent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris