nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

«Allò que han de fer és demanar una llei estatal per reduir els envasos i embolcalls»

Julve i Riera diuen que «també volen tancar la planta, però d'aquí a trenta anys»

A.M. Palma.

Segons la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Julve, i el director insular de Gestió de Residus, Guillem Riera, per solucionar el gran volum de fems que actualment es genera a Mallorca, «el que es necessita és l'aprovació d'una llei que reguli el nombre d'embolcalls i d'envasos que han de dur els productes».«El Consell de Mallorca només té competències en el tractament de residus, no en la generació», matisà Riera. «Allò que Greenpeace hauria de fer és instar les institucions autonòmiques i estatals perquè es reguli el tema dels envasos, de la mateixa manera que ja ho han fet països com Alemanya», manifestà.

Julve assegurà que «els objectius de Greenpeace són els mateixos que els del Consell. Nosaltres també volem tancar Son Reus. El que succeeix és que això no serà possible fins d'aquí a trenta anys, quan la recollida selectiva s'hagi incrementat i els índexs de compostatge i reciclatge hagin augmentat». «La incineradora de Son Reus té un pla de vigilància ambiental, i això és una cosa única arreu de l'Estat espanyol», explicà la consellera. «El 2007, s'arribà a reciclar un 29% del total de residus que arribaren a Son Reus. Aquest percentatge es troba en fase de creixement. Mentrestant, aquest mateix any, s'incinerà un 45% dels residus i la resta, un 26%, anà a l'abocador», explicà Julve.

«L'altrenativa zero, -afirmà Guillem Riera-, que és allò que Greenpeace proposa, no existeix enlloc del món. Si no cremam, no podem tirar a l'abocador tot allò que arriba a Son Reus. Ens hem compromès a reduir els abocadors a Mallorca. A més, els gasos que emeten els abocadors i les substàncies perjudicials que es filtren al subsòl, fan tant de mal o més que allò que les incineradores llancen a l'atmosfera», finalitzà el responsable insular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris