cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Unes 170 famílies hauran d'abandonar Corea per la reforma que hi projecta Cort

Dos edificis seran esbucats i dos més es destinaran a equipaments

102326

La brutícia i la degradació d'aquest nucli que cau per moments demanen una intervenció «urgent» de Cort.

Unes 170 famílies hauran d'abandonar el nucli de Corea per manca d'espai amb la futura reforma d'aquesta zona de Palma. Si més no, així consta en el projecte de reconversió d'aquest nucli del Camp Redó, que l'Ajuntament de Palma ja ha enllestit i que sortirà a concurs públic a final de febrer. L'informe preveu reduir en un 30% l'edificabilitat d'habitatges que hi ha en aquests moments a la zona. Així, la remodelació de Corea se sotmetrà a un procés d'esponjament que consistirà a rebaixar el seu sostre residencial, que passarà de tenir el nombre actual de 568 pisos a 400.

El regidor d'Habitatge, José Manuel Gómez, afirmà que la idea és guanyar espais per a equipaments públics d'abast social, educatiu, cultural, sanitari i inclús comercial. Per fer-ho, el projecte preveu esbucar les dues mitges illes de blocs perpendiculars al carrer de Joan d'Àustria i d'Alfons el Savi, que divideixen i tanquen el nucli en quatre illes senceres. Cada una està formada per quatre blocs paral·lels entre si, més un cinquè perpendicular. Els dos que s'esbucaran s'aprofitaran per a zona verda amb un aparcament subterrani. Els dos restants (també perpendiculars) que limiten amb el carrer Cotlliure es destinarien per a equipaments públics. En total, hi ha 26 blocs d'habitatges aïllats de planta baixa, més tres plantes que ara només es destinen a ús residencial. Cada un es divideix en tres o quatre nuclis d'escales, sense ascensor i amb dos habitatges per replà, que oscil·len entre els 26 i els 48 metres quadrats útils, sense balcons i amb una ventilació i il·luminació molt pobra.

Aquests edificis es construïren el 1954 i acolliren els primer immigrants peninsulars. Reben el seu nom per la guerra que els americans lliuraven en aquells moments a l'Orient.

La reforma conservarà els volums per no variar el PGOU. A més, tan sols dos dels edificis destinats a ús residencial es tomaran sencers pel mal estat de la seva estructura, segons els resultats de les prospeccions que ha estat realitzant el Consistori aquests mesos. La resta és possible que se sotmeti a una reforma integral sense enderrocar-los. En aquest sentit, l'Ajuntament té previst consensuar amb les famílies «afectades» la seva recol·locació a altres indrets que s'adaptin als perfils de veïns que habiten en aquest suburbi. Per això, el Consistori ha elaborat un cens, on es constata que un 30% de les famílies que habita al nucli són unitats de fins a 4 membres.

En segon lloc, el 21% dels residents són majors de 64 anys que viuen sols amb pensions socials no contributives que rebrien pisos tutelats. Una altra opció és oferir permutes o pisos de l'Ibavi. La idea és crear llars per a gent jove i «revitalitzar» la zona. El 6% de pisos són propietat de l'Ibavi i un percentatge similar són buits o ocupats «il·legalment».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris