algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Emaya invertirà 11 milions d'euros en 4 anys per resoldre el dèficit en neteja

El nou pla d'impuls incidirà a reforçar els serveis, renovar la flota i incorporar més plantilla

La presidenta d'Emaya i regidora de Medi Ambient, Cristina Cerdó, anuncià ahir que invertirà 11 milions d'euros en quatre anys per dotar la ciutat de serveis nous, reforçar els actuals i renovar la flota de vehicles. Es tracta d'un pressupost que, segons la regidora, triplica la inversió realitzada en qualsevol de les legislatures anteriors. En tot cas, haurà de donar solució als problemes de neteja i de recollida que pateix en aquests moments la ciutat.

La regidora presentà ahir davant un miler de persones, entre treballadors de l'empresa i familiars, el contingut del nou pla d'impuls de neteja a Palma, dissenyat a partir de les aportacions dels treballadors mateixos. Cerdó admeté que Palma no és neta: «Els ciutadans es mereixen una ciutat molt més neta que no la que ara tenen», manifestà la regidora. Però per fer-ho possible, la presidenta reclamà la necessària implicació dels treballadors en aquest projecte, i es comprometé a «rescatar-los del seu estat de desmotivació o frustració» mitjançant una millora de l'organització empresarial, més recursos i tecnologia. El pla d'impuls preveu, pels propers 4 anys, l'adquisició de més maquinària per a l'agranament mecànic. La finalitat és «optimitzar» el rendiment d'aquest servei, que ara és «ple de mancances», segons la regidora. A més a més, els 11 milions d'euros s'invertiran en la contractació de treballadors per a la neteja amb aigua, equips nous d'alta pressió i millores en la fregada mecànica. A tot això s'hi afegirà la incorporació de més camions a la flota de recollida de fems, i es posarà en marxa un servei de contacte directe amb el ciutadà per canalitzar totes les demandes.

En el transcurs de la trobada interna dels gairebé 1.500 treballadors que té Emaya, la presidenta remarcà que el pla d'impuls de la neteja ha de «contribuir a dinamitzar el mercat laboral». Per aconseguir-ho es reforçarà el planter de l'empresa municipal, amb la incorporació de més personal. De moment ja s'hi han incorporat 16 places més que, segons Cerdó, han permès incrementar la freqüència d'agranament per arribar a set zones noves de Palma que fins ara no tenen aquest servei. Juntament amb la renovació de bona part de la flota dels vehicles de neteja i recollida, el pla d'actuació d'Emaya inclou altres novetats quant a la dotació de més serveis per a la ciutat i a la freqüència en les tasques de recollida i neteja dels contenidors i les papereres. A tot això s'hi uniran inversions «fortes» en infraestructures aquests 4 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris