cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Gadma denuncia abocaments fecals de la depuradora al torrent Solleric

El grup demana a la Conselleria de Medi Ambient que actuï davant «aquest delicte ecològic»

63794

Bernat Fiol i Joan Fiol critiquen els abocaments d'aigües fecals al torrent.

MARIA NADAL. Pollença.

El grup ecologista Gadma denuncia abocaments fecals al torrent Solleric, en el terme municipal d'Alaró, provinents de la depuradora del municipi. «El problema és que tot l'abocament líquid va per una canonada que connecta la depuradora amb el torrent i, per tant, es comet un delicte ecològic constant, perquè el torrent rep sempre seguit abocaments d'aigües fecals», segons va manifestar el portaveu de Gadma, Bernat Fiol.

A més, des de l'associació ecologista asseguren que «els veïns de la zona han mostrat les seves queixes per la forta olor que pateixen a les seves cases a causa dels abocaments fecals al torrent». Per aquesta raó, Fiol demana a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear que «actuï ràpidament davant aquesta situació, perquè es comet un delicte ecològic».

El curs del torrent Solleric es troba en perfecte estat fins a arribar a la desembocadura de la canonada que prové de la depuradora. En aquest punt, es pot observar un gran bassal d'aigües fecals que formen un petit riu pel curs del torrent. Per aquesta raó, Bernat Fiol, demana que «la Conselleria de Medi Ambient, a través de l'Ibasan, actuï de manera ràpida a la depuradora per acabar amb aquest problema».

Des de Gadma manifesten que «s'ha de posar fi a aquesta situació i instam el Seprona que investigui els abocaments perquè es tracta d'una actuació contaminant que es realitza amb total impunitat». D'altra banda, també demanen als agents medi ambientals que «aturin els abocaments i que revisin la contaminació del torrent Solleric a causa de les aigües fecals que vénen de la depuradora».

El portaveu del grup ecologista, Bernat Fiol, va acabar dient que «segurament falten agents mediambientals per poder dur a terme aquestes actuacions de vigilància, però des de Gadma vigilarem aquestes actuacions contaminants als torrents per intentar posar fi a aquestes pràctiques que se solucionarien arreglant la depuradora».

Ja a l'any 2003, l'Ajuntament de la localitat va realitzar una actuació puntual a l'estació depuradora per evitar els vessaments d'aigües fecals al torrent Solleric, però amb el temps s'ha tornat a produir el problema denunciat per Gadma altres vegades. Els ecologistes demanen que s'arreglin d'una vegada per totes els vessaments al torrent o que es construeixi una nova estació depuradora al municipi que «no hi aboqui vessaments d'aigua contaminada», segons Bernat Fiol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris